Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Sustainable & Smart cities -tapahtuma 29.8.2019

Tervetuloa innostumaan kestävistä ja fiksuista strategioista ja liiketoiminnan uusimmista trendeistä kaupungeissa ja yrityksissä!

Smart


Torstaina 29.8. klo 9.30–16.30 
Amos Rex, Mannerheimintie 22–24, Helsinki


Inspiroidu kansainvälisistä puhujistamme ja kuule mm. Madridin, Aarhusin sekä Lahden, Euroopan ympäristöpääkaupungin 2021, kestävistä ratkaisuista! Nauti loppukesästä Helsingissä ja Amos Rexissä! 


Kestävän kehityksen tavoitteet ovat yhä keskeisemmin esillä sekä kaupunkien kehittämisessä että yritysten liiketoimintastrategioissa Suomessa ja maailmalla. Kaupungit edistävät sosiaalista, taloudellista ja ekologista kestävää kehitystä tavoitteellisilla ohjelmilla. Samalla kaupungit mahdollistavat uudenlaiset palvelut esimerkiksi liikkumiseen ja liikenteeseen toimien palvelualustoina ja hyödyntäen digitaalisia kiertotalouteen liittyviä menetelmiä sekä huolehtien talouden tasapainosta.
Miten näitä haastavia ja monimutkaisia kokonaisuuksia ja käytäntöjä edistetään kaupungeissa? Miten yritykset tekevät kestävyydestä kannattavaa liiketoimintaa? Mikä vetoaa asukkaisiin ja kuluttajiin juuri nyt?


Tapahtuma on suunnattu kuntien ja kaupunkien päättäjille ja kaikille kaupunkikehittämisestä kiinnostuneille Suomessa ja Pohjoismaissa.  

Tilaisuus on osin englanninkielinen. 

Tilaisuudessa tarjoillaan lounas ja päivän päätteeksi on tilaisuus verkostoitua ja pientä tarjoilua. Halukkaille omakustanteinen illallinen ravintola Töölönrannassa klo 19.30. 


Tutustu ohjelmaan 

Sustainable And Smart Cities 2019
175 KB, päivitetty 28.6.2019Perjantaina  30.8. aamupäivällä kolme ekskursiota

  • Aalto-University Campus in Espoo
  • Developing airport area Aviapolis in Vantaa 
  • Smart City District Kalasatama in Helsinki 


Ilmoittaudu >


Smart and Sustainable cities -tapahtuman järjestää FCG Finnish Consulting Group. Kumppanit tapahtumassa: KPMG, Acre, Vantaa Aviapolis ja Forum Virium.


Tervetuloa - annan mielelläni lisätietoja!
Jani Päivänen
jani.paivanen a fcg.fi
0400-560626

Kirsi Klaile (kirsi.klaile a fcg.fi), 26.6.2019Takaisin
Sustainable & Smart cities -tapahtuma  29.8.2019

Puhujat

Henrik Myller

Henrik D. K. Müller on Aarhusin kaupungin ilmastojohtaja. Henrik johtaa kaupungin erittäin kunnianhimoisen ilmastostrategian toimeenpanoa ja laajaa osallistumisprosessia, joka kattaa niin kaupunkilaiset, yritykset, korkeakoulut kuin julkiset tahotkin.


Saara Vauramo

FT Saara Vauramo on Lahden kaupungin ympäristöjohtaja. Hänen tavoitteensa on parantaa kaupunkiemme kestävyyttä hyödyntämällä uusimpia teknologioita ja avointa yhteiskehittelyä yrittäjien ja kansalaisyhteiskunnan kanssa. 


Marcos Garc A Director De Medialab Prado

Marcos García on  Madridin avoimen innovaatiokeskuksen Medialab Pradon johtaja. Marcos on tehnyt pitkän uran Espanjan kansallisilla ja kansainvälisillä digitaalisen kulttuurin, medialabien, kansalaisinnovaatioiden ja vapaan kulttuurin foorumeilla. 


Tero

Arkkitehti Tero Vanhanen on säkenöivä visionääri Skandinaviasta – ja Mäntsälästä. Hän suhtautuu intohimolla kaupunkivisioihin ja disruptiiviseen liiketoimintaan. Tero työskentelee ilmiönrakentajana Fira Groupissa.


Jutta

DI Jutta Laine-Ylijoki työskentelee kiertotalouden johtavana asiantuntijana FCG Finnish Consulting Groupissa. Hän on laajasti perehtynyt ja osallistunut jätelainsäädännön ja poliittisen ohjauksen taustatyöhankkeisiin sekä kansallisella että EU-tasolla.