Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Aluesuunnittelu, kiinteistöt, toimitilat ja palveluverkot

Aluesuunnittelu, kiinteistöt ja palveluverkot ovat palveluiden järjestämisen selkärankana ja tiedon hallinnalle ainutlaatuinen alusta.

Maakuntauudistuksen myötä suunnittelu ja maakuntakaavoitus siirtyvät maakuntien liitoista maakuntiin. Lisäksi kuntien alueidenkäytön suunnittelun edistämistehtävät siirtyvät ELY-keskuksista maakuntiin. Tämä on merkittävä muutos erityisesti kunta-valtio-suhteen näkökulmasta. Myös liikennejärjestelmäsuunnittelu ja merkittävä osa ELY-keskusten liikennetehtävistä ovat siirtymässä maakuntiin. Maakunnista on muodostumassa alueidenkäytön suunnittelun ja liikennejärjestelmä-suunnittelun kokonaisuuden kannalta erittäin keskeinen toimija.

Maakunnan keskeisenä tehtävä on sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestäminen. Järjestämisen ja tuottamisen eriyttäminen ja tuotannon monipuolistumisen hallinnassa tarvitaan kokenutta kumppania, joka pystyy toteuttamaan maakunnan tarvitsemia kehittämistehtäviä yhden luukun periaatteella – aina maakuntastrategioista pienempiin suunnittelutehtäviin saakka.

FCG on Suomen johtava alueiden käytön suunnittelutoimisto, jonka monialaiset asiantuntijat ovat toteuttaneet lukuisia palveluverkkoselvityksiä, palveluiden sijaintiselvityksiä (esim. koulut ja päiväkodit) sekä yleis- ja asemakaavoja sekä käyttäjälähtöistä rakennus- ja sisustussuunnittelua palvelumuotoilun keinon. FCG tarjoaa palveluja myös kiinteistöjen rakennusterveyden ja energiatehokkuuden arviointiin, kehittämiseen sekä muihin kiinteistöihin liittyviin asiantuntijapalveluihin: kiinteistöstrategiat, toimitilaohjelmat, kiinteistösalkutukset, investointiohjelmat ja palveluiden kehittämisselvitykset. 

Aluesuunnittelu

Pauli Santala
Pauli Santala
Palvelualueen johtaja
Suunnittelu ja tekniikka
pauli.santala a fcg.fi
+358 50 556 5272

Talosuunnittelu ja rakennuttaminen

Juha Pahnila
Juha Pahnila
Johtaja, kiinteistöt
Suunnittelu ja tekniikka
juha.pahnila a fcg.fi
+358 44 704 6263

Kiinteistöt, toimitilat ja tekniset tukipalvelut

Esko Korhonen
Esko Korhonen
Johtava konsultti
Johdon konsultointi
esko.korhonen a fcg.fi
+358 50 361 1781

Arkkitehtisuunnittelu

Palvelumuotoilu

Mikko Kaira
Mikko Kaira
Toimialajohtaja
Arkkitehtuuri
mikko.kaira a fcg.fi
+358 40 517 6975

Sisustussuunnittelu

Palvelumuotoilu

Mervi Alaluusua
Mervi Alaluusua
Sisustussuunnittelun suunnittelupäällikkö
Arkkitehtuuri
mervi.alaluusua a fcg.fi
+358 44 704 6253