1/2016

Sote-uudistus ja itsehallintoalue-uudistus jatkuvat nyt maakuntahallinto-uudistuksen nimellä. Uudistuksen keskiössä on kuitenkin sama pääasia: sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämis- ja tuotantotapojen uudistaminen niin, että tulevaan tarpeeseen ja kysyntään kyetään vastaamaan riittävällä ja oikeudenmukaisella tavalla. Samalla muuttuu kuntahallinnon toimiala ja vastuut. Muutos kohdistuu keskei...

Lue lisää

Näkökulmia sote-uudistukseen

Meneillään olevan sote-uudistuksen tavoitteena on kaventaa ihmisten hyvinvointi- ja terveyseroja, parantaa palvelujen yhdenvertaisuutta ja saatavuutta sekä hillitä kustannuksia. Millaisia toimintamalleja kehitetään eri puolella maata? Kuinka tulevaisuus nähdään Kunta­­liitossa ja FCG:llä?

Lue lisää

Suomalainen DRG- ja APR-asiantuntemus yhden katon alle

FCG vahvistaa osaamistaan terveydenhuollon johtamisjärjestelmien toimittajana ja konsulttina ostamalla DRG Medical Systems Oy:n, DMS:n koko osakekannan. DMS on terveydenhuollon hoitoprosessien tuotteistamiseen erikoistunut asian­tuntijayritys. Sen keskeiset tuotteet ovat APR (Avohoidon potilasryhmitys), ja EPR (terveydenhuoltojärjestelmän episodiryhmittely).

Lue lisää

Kuntaosaamista yrityksille, yritysosaamista kunnille

Kuntien ja yritysten toiminta lähestyy toisiaan montaa eri kautta. Uudessa tilanteessa tarvitaan uusia taitoja, kuten omistajaohjausta ja hankinta­osaamista.

Lue lisää

Askelia kohti alueellista sote-johtamista

Hämeenlinnan kaupunki ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kunta­yhtymä ovat edelläkävijöinä tekemässä kehitystyötä, joka tulee joka tapauksessa tehtäväksi – koko maassa.

Lue lisää
Lainsäädäntö muuttuu, tunnetko paikkasi?

Kuntien eri toimijoiden väliset yhteistyösuhteet menevät uusiksi sekä soten että jo sitä ennen muuttuvan lainsäädännön takia.

Lue lisää

Tehokkaat toistensa kirittäjät

Sote-uudistus muuttaa myös yksityisen ja julkisen terveyden­huollon rooleja. Parhaassa tapauksessa muutos on hyväksi molemmille.

Lue lisääUtilis Sanitas -hankkeen kuulumisia

Utilis Sanitas -hankkeessa kehitetään kansallista järjestelmää terveydenhuollon laadun ja vaikuttavuuden seurantaan.

Lue lisää


Maailman parasta vanhustenhuoltoa etsimässä

FCG hakee maailmalta malleja suomalaisen sosiaali- ja terveydenhuollon ja vanhustenhuollon kehittämiseksi. Kiinnostavia innovaatioita on löytynyt etenkin Hollannista.

Lue lisää

Löydä oma MAPGETS-sovelluksesi

MAPGETS-alustalle syntyy koko ajan uusia sovelluksia, jotka hyödyntävät avointa dataa ja 3D-aineistoja.

Lue lisää