Asiakastarina

Turun kaupunki: Kuntarekry tukee anonyymia rekrytointia

Julkisen sektorin tarpeisiin kehitetty Kuntarekry-palvelu tarjoaa anonyymin rekrytointikanavan kunnille ja työnhakijoille. Anonyymin rekrytoinnin tavoitteena on kohdentaa huomio hakijan ammatilliseen osaamiseen ja työkokemukseen.

Kuntarekryn anonyymin rekrytoinnin lisäominaisuus säästää aikaa

Anonyymissa rekrytoinnissa työhakemusten käsittelijä ei näe haastatteluun kutsuttavien hakijoiden henkilötietoja, kuten nimeä, sukupuolta, ikää tai asuinpaikkaa. Käytäntö edistää työhakemusten tasapuolista, osaamiseen ja pätevyyteen perustuvaa käsittelyä. Kuntarekry-palvelun lisäominaisuuden avulla varmistetaan, että hakemuksia voidaan käsitellä ilman pelkoa siitä, että hakijan tunnistetiedot olisivat nähtävissä hakulomakkeelta.

– Erityisesti julkisella sektorilla on aina ollut tärkeää, että rekrytointia tehdään tasa-arvoisesti ja läpinäkyvästi. Toivottavasti anonyymi rekrytointi lisääntyy, koska henkilövalinnoissa näkyy usein myös tiedostamaton käyttäytymisemme, johon anonymiteetillä voimme vaikuttaa. Samalla anonyymi rekrytointi vahvistaa positiivista työnantajamielikuvaa, FCG Talentin toimitusjohtaja Miša Leiber kertoo.

Kuntarekryssä anonyymin rekrytoinnin voi toteuttaa myös manuaalisesti. Manuaalisuus kasvattaa inhimillisen erehdyksen riskiä ja työn määrää. Lisäominaisuus takaa anonymiteetin, säästää aikaa ja helpottaa prosessia.

Turun kaupunki rekrytoi anonyymisti

Turun kaupungilla on suositus rekrytoida anonyymisti, ja sitä on jo toteutettu useassa rekrytoinnissa.

– Turun kaupunki haluaa edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta rekrytoinneissa ja anonyymi rekrytointi on yksi keino tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmassa, Turun kaupungin henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen kertoo.

Kun anonyymi rekrytointi käynnistetään, hakijoille kerrotaan ilmoitustekstissä, että kyseessä on anonyymi rekrytointi. Sitä on hyvä avata muutamalla lauseella, mitä sillä tarkoitetaan ja mitä hakijoilta odotetaan. Muutoin on riski, että hakija kirjaa vapaaseen kenttään tietoja, jotka rikkovat anonymiteetin.

Anonyymi rekrytointi käytännössä

Kuntarekryssä henkilötietokenttien tiedot pysyvät anonyymeina siihen asti, kunnes rekrytoija päättää anonymiteetin.

– Anonyymisyys kytketään päälle rekrytointijärjestelmässä ja se puretaan vasta siinä vaiheessa, kun rekrytointiin on valittu haastateltavat. Muutamissa rekrytoinneissa on käynyt myös niin, että anonyymisyys on purettu vasta päätöksentekovaiheessa. Kuntarekry mahdollistaa tämänkin, sillä hakijoille pystytään lähettämään järjestelmästä viestejä ilman, että tunnistetiedot näkyvät, Turun kaupungin johtava rekrytointiasiantuntija Tuulia Merranti kertoo.

Turun kaupungilla anonyymin rekrytoinnin prosessia kehitetään jatkuvasti yhdessä esimiesten kanssa. Myös työnhakijoilta saatu palaute huomioidaan kehitystyössä. Kehitystyö takaa sen, että rekrytoinnit ovat jatkossakin tasa-arvoisia ja yhdenvertaisia.

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme

Maria Wendell
Maria Wendell
Asiakkuuspäällikkö
Lähetä viesti
Kimmo Koski
Kimmo Koski
Avainasiakaspäällikkö
Lähetä viesti