FCG uratarina: konsultti Lina-Lotta Lahdenkauppi

15.5.2020
Johtaminen
Johtaminen

Kuntakentän konsultti LL

Olen Lina-Lotta Lahdenkauppi, työkaverien kesken mielikuvituksellisesti LL, ja työskentelen konsulttina Johdon konsultoinnin tiimissä. Aloitin FCG:llä toukokuussa 2018 harjoittelijana eli mittarissa on pian kaksi vauhdikasta ja oppirikasta vuotta FCG:läisenä. Monipuoliset asiakasprojektit tekevät työstä sopivan haastavaa ja nuorena asiantuntijana on antoisaa kehittyä myös sellaisissa projekteissa, jotka ovat hieman oman ydinosaamisalueen ulkopuolella.

Työarki FCG:llä koostuu erilaisista kuntakentän selvityksistä sekä kehittämishankkeista. Työpöydältä löytyy tällä hetkellä esimerkiksi varhaiskasvatuksen palveluverkkoselvitys, teknisen toimen yhteistyöselvitys, oppilaitosrakentamisen nykytilaan liittyvä selvitys sekä kestävän kuntatalouden verkostohanke.

Selvityksiä ja kehittämishankkeita viedään aina eteenpäin tiimeissä, ja oma rooli vastuineen vaihtelee projektin mukaan. Joissain selvityksissä vastaan tilastollisesta tarkastelusta, toisissa toteutan haastatteluita tai kyselyitä ja välillä vastuualueena on erilaisten työpajojen suunnittelu ja fasilitointi. Asiakasprojektin rinnalla on ollut kiinnostavaa osallistua FCG:n sisäiseen kehittämiseen. Viime vuonna valmisteltiin FCG:n uutta strategiaa, jonka yhteydessä pääsin vetämään yli 20 strategiapajaa ympäri Suomea.

FCG:llä opiskelun ja työn yhdistäminen on joustavaa

Ennen sukeltamista kuntakentän syövereihin opiskelin taloustiedettä Edinburghin yliopistossa Skotlannissa.

Ensimmäisen tutkintoni ohessa työskentelin mm. kurssiavustajana Edinburghin yliopistossa, luotsasin opiskelijavetoista konsultointiyritystä FreshSightia ja olin kesätöissä tutkimusavustajana Oulun ylipiston taloustieteen yksikössä. Skotlannista ei jäänyt mukaan viski-innostusta vaan innostus ja kiinnostus paikallis- ja julkistaloutta kohtaan, jota olen päässyt syventämään FCG:llä. Talouden työkalupakki täydentyy myös nykyisten opintojen ohessa. Suoritan tällä hetkellä taloustieteen maisteriohjelmaa Helsingin yliopistossa. Vaikka kaksoisrooli ja kalenterin jonglööraaminen on toisinaan haastavaa, on opintojen ja töiden yhdistäminen ollut tosi joustavaa FCG:llä.

Parasta on välittävä työyhteisö

Omassa työssäni parasta on mahdollisuus ratkoa monipuolisia kuntakentän haasteita yhdessä asiakkaiden kanssa. Kunnilla on merkittävä rooli suomalaisessa yhteiskunnassa ja on ainutlaatuista saada työskennellä yhteistyössä erilaisten kuntien kanssa läpi Suomen. FCG:llä työskentelyssä parasta on välittävä työyhteisö, josta löytyy aina apua kiperimpiinkin ongelmiin.

Perinteinen työviikkoni

Kliseisesti todettuna jokainen työviikko on erilainen ja yleensä työviikon ainoa pysyvä elementti on maanantain tiimipalaveri - muutoin jokainen viikko rakentuu omanlaisekseen. Lähiviikkoina työkalenterissa on paljon haastatteluja ja vaikka koronan aikana suurin osa töistä hoidetaankin etäyhteyksien avulla, pääsee Teamsinkin välityksellä vierailulle kymmeniin kuntiin Ulvilasta Tornioon.

Avara ja utelias mieli kantaa pitkälle

Jatkuva muutos on mahdollisuus, jonka perässä pysymisessä auttaa avara ja utelias mieli. Ajattelen kuitenkin, että muutoksen perässä pysymisen ja itsensä kehittämisen ei aina tarvitse olla niin vakavaa. Hauska tapa oppia uutta ja pysyä ajan tasalla maailman menosta on laittaa podcast pyörimään lenkkeillessä.

Kuva: Taustakuva on FCG:n joukkueesta vuoden 2019 Naisten kympiltä.

21591.jpg
LINA-LOTTA LAHDENKAUPPI
Konsultti, Johdon ja palvelujen konsultointi
+358 44 781 6720