ITE – vihdoin valmis sovellus?

18.2.2020
Digipalvelut
Digipalvelut
eTuotteet ja ePalvelut
eTuotteet ja ePalvelut
Hyvinvointi
Hyvinvointi
Hyvä hallinto
Hyvä hallinto
Ohjelmistot
Ohjelmistot

Onko mikään ikinä valmis? Voidaanko mistään sanoa, että hei, nyt tämä on valmis? 

ITE itsearviointi- ja laadunhallinta -menetelmä siirtyi FCG Konsultoinnille alkuvuodesta 2018. Menetelmä ja allekirjoittanut kohtasivat toisensa. Ensin tapailimme ja tarkastelimme toisiamme; kukas sinä oikein olet? ITEllä oli jo ikää ja kokemusta. Se oli pidetty menetelmä. Itse en ollut niinkään tuttu laadunhallinnan kanssa, mutta tutustuminen oli nopeaa ja etenimme pian seuraavaan vaiheeseen. Olin myyty. ITE hurmasi minut helposti lähestyttävällä luonteellaan, kartoittavalla otteellaan ja valmiudella sitouttamaan minut laadukkaaseen työhön.

Tapailumme jälkeen kaipasimme kuitenkin pian jotakin uutta. ITE halusi uudistua ja minä halusin auttaa siinä. Halusimme heittää vanhanaikaisen ajattelun nurkkaan ja uudistaa arvioinnin teon nykypäivään. Aloimme keskustella sovellukseen siirtymisestä. Mutta kuka olisi sopiva kolmas pyörä hyvin toimivaan suhteeseemme. Haeskelimme ja etsiskelimme. Kysyimme muilta ITEen ihastuneilta haluja ja toiveita, miten ITEn uudistus tulisi parhaalla mahdollisella tavalla toteuttaa.

Eräänä kauniina kesäpäivänä ratkaisu löytyi lähempää kuin uskoimmekaan. Oma poikamme Flowmedik oli valmis tarttumaan haasteeseen ja tuottamaan meille sopivan sovelluksen. Loppukesä, syksy ja alkutalvi virittelimme, valitsimme polkuja, ihmettelimme. Välillä astuimme harhaan ja palasimme takaisin. Välillä harppasimme isoja askelia yhdessä ja iloitsimme. Uskalsin jo hieman antaa ITElle liekaa päästä hurmaamaan ja auttamaan muitakin. 

Nyt uskallan jo myöntää, että sovellus on valmis. Jatkossa sovelluksen ympärillä häärätessämme puhumme kehittämisestä ja päivittämisestä. ITE on siis nyt valmis ja vapaa auttamaan jokaista työnsä laadusta kiinnostunutta.

Olkaa hyvät - ITE-laadunhallintamenetelmä!
 

21013.jpg
ELISA SNICKER
Erityisasiantuntija, Hyvinvointi ja sote
+358 40 576 5251

Elisa on kietoutunut laadunhallinnan maailmaan ITE-laadunhallintamenetelmän myötä. Sydän on syrjällään myös ikäihmisten palveluiden toimivuuteen kaikkien parhaaksi. Elisa on tullut FCG:lle 2017 ja toimii sote-asiantuntijana ja ITE-menetelmän projektipäällikkönä.