Kuka omistaa työttömät? Miksi tietoa pantataan?

17.9.2020
Tapahtumat
Tapahtumat
Tietosuoja
Tietosuoja
Rekrytointi
Rekrytointi

Työttömien työllistämisen suurimpia pullonkauloja ovat tiedonkulun vaikeudet. Jokaisella toimijalla te-viranomaisilla, kuntien työllisyyspalvelukeskuksilla, kuntien sosiaalipalveluilla, Kelalla, oppilaitoksilla, nuorisopalveluilla, henkilöstöyrityksillä ja kolmannen sektorin toimijoilla on omat asiakasrekisterit tai sitten asiakastiedot ovat säilöttynä dynaamisesti sähköposteihin, Excel-taulukoihin tai ruutupapereihin. Tieto on hajallaan ja siksi työllisyyden edistämisen tiedolla johtamista tehdään kovin vajavaisin tiedoin eri organisaatioissa. Tähän ongelmaan haluamme käydä käsiksi yhdessä FCG:n kanssa ja siksi järjestämme Kuka omistaa työttömät? – tiedolla johtamisen virtuaaliseminaarin 5.10.2020.

Ura on tullut tiensä päähän eikä sitä jääne kaipaamaan edes lähimmät viranomaiset. Mitä tulee tilalle? Onko nyt mahdollisuus päästä yhteiseen yhdessä kartutettavaan tietoon? Tähän haasteeseen seminaarissa tulee vastaamaan Kehan hankepäällikkö Mikko Rantahalme.

Jo tätä ennen kuulemme niistä mahdollisuuksista, mihin Ura taipuu ja miten sieltä on saatavissa erilaista tietoa ja myös sen, mihin se ei taivu. Tätä meille valottaa Pirkanmaan TE-toimistosta Tampereen työllisyyskokeiluun siirtynyt Teuvo Moilanen.

Entä sitten rekrytointiyritykset? Miten ne hoitavat asiakashallintajärjestelmänsä? Onko siitä opittavaa muillakin? Näitä tulee meille avaamaan Barona Oy:n toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen.

Kolmannelta sektorilta kysyimme, mitkä ovat kolme suurinta haastetta heidän toimintansa kannalta. Vastaus oli 1. asiakasohjaus, 2. asiakasohjaus ja 3. asiakasohjaus. Onko asialle tehtävissä mitään? Tätä pohdimme Siltavalmennusyhdistyksen toiminnanjohtajan Kimmo Kumlanderin kanssa.

Kuopiossa kokeillaan DigiTypaksi kutsuttua järjestelmää, jossa yhdessä ohjelmassa on tarkoitus hoitaa koko kunnan työllisyyden edistäminen niin asiakkaan kuin virkailijan kannalta. Voiko se edes olla mahdollista? Tähän uskoo ainakin projektipäällikkö Laura Kukkonen.

Tämän jälkeen sukellamme eri järjestelmien tarjoamiin mahdollisuuksiin nopeiden pitchauksien kautta. Tarjolla on maamme parhaimmistoa eli ForeAmmatti, Tiitus, Kompassi, HeadAI ja Kykyviisari.

Eikä tässä vielä kaikki.

Nostan kissan pöydälle ja se naukaisee, että entä jos asiakastiedot olisivatkin kaikkien saatavilla avoimessa lohkoketjujärjestelmässä? 

Mutta mutta eihän tietoa voi jakaa, kun meillä on se GDPR. Vai voiko sittenkin? Tämän haasteen heitimme maamme yhdelle johtavista GDPR-asiantuntijoista eli Pekka Kiviniemelle. Lopuksi saamme vielä Työ- ja elinkeinoministeriön kommentin neuvottelevalta virkamieheltä Mikko Kuoppalalta. Hän kertoo meille, muuttuuko maailma ja saavutammeko maagisen 75 prosentin työllisyysasteen paremmalla tiedolla johtamisella kaikkien toimijoiden yhteistyönä.

Tule sinäkin mukaan ja ole osa työllisyystiedon jakamisen suurta muutosta. Tämä seminaari ei jätä ketään kylmäksi. Tällä seminaarilla on annettavaa kuntien työllisyysihmisille, työllisyysvaikutuksista kiinnostuneiden oppilaitosten edustajille, te-viranomaisille, yritysten ja kolmannen sektorin työllisyystoimijoille ja toisaalta ict-alan ammattilaisille, jotka haluavat tietää, missä tämän alan tietojohtamisessa mennään nyt ja tulevaisuudessa.

Nähdään linjoilla!

Mika Helva
palvelujohtaja
Turun kaupunki

Mika Helva FCG:n blogistina
MIKA HELVA
Palvelujohtaja,

Mika Helva työskentelee Turun kaupungin palvelujohtajana.