Sisäiset yrittäjät isomman laivan luotseina

24.1.2020
Sosiaalipalvelut
Sosiaalipalvelut

Olen työskennellyt pari vuotta erityisasiantuntijana. Nykyiseen tehtävään tullessani olin ollut sosiaali- ja terapia-alalla firmassa, jossa ihmismäärä oli kaksi. Vielä sitä ennen olin ollut pitkään yrittäjänä yksin. Yhtäkkiä koko firman pääluvulla täyttäisi keskisuuren messuhallin.

Tuli varhain ilmi, että uudessa työpaikassani konsulttien työt olivat hyvin itsenäisiä ja sen lisäksi toimittaisiin myös paljon etänä. Isommat projektit taitettiin sopivalla porukalla – sellaisella, jonka ammattitaito vastasi parhaiten tarpeeseen. Prosessi, jolla hankkeet laitettiin kasaan, oli tehokas ja vauhdikas. Olin juuri ja juuri oppinut, missä pääkonttori sijaitsee, kun muiden puheissa vilisi projektikoodeja, raportteja ja asiakaskäyntejä. Käden käänteessä oli loihdittu esiin tarjouksia, kun itse vasta tavasin toimeksiantoa. Minä puhuin dialogisuudesta ja ihmisen ymmärtämisestä, minulle puhuttiin mittaamisesta ja toimintakykytiedosta. Tuntui että olin kaukana kotoa ja kroonisesti jäljessä. Ei siinä auttanut kuin paukuttaa otsaa näppäimistöön ja toivoa, että joku kirjainyhdistelmä alkaisi näyttää järkevältä.

Miten tämä liittyy sisäiseen yrittäjyyteen? Selitän sen ristiriidan kautta: Tuntui että olin yksin, mutta ryhmässä. Mutta olinko yksityisyrittäjä vai rivityöntekijä? Olinko itsenäinen vai osa tiimiä? Jos kerran olin työnantajalla töissä, miksei kukaan ohjannut minua ylhäältä? Kun hoksottimeni olivat kolisseet pään paukutuksesta paikalleen, tajusin, että konsultit ehkä toimivat pääsääntöisesti yksin, mutta osaavat puhaltaa tarpeen tullen ilmiömäisesti yhteen hiileen. Minun tuli vain ymmärtää, että luotsaisin omaa konsulttitoimintaani kuin omaa yritystä.

Sisäistä yrittäjyyttä kuvataan asenteeksi. Sisäsyntyiseksi. Ihminen, jolla on sisäistä yrittäjyyttä, on sitoutunut työpaikkaansa, projekteihin, tiimeihin, on oma-aloitteinen, innovoiva ja innostunut omasta työstään. Sanan varsinaisenkin merkityksen mukaan yrittäjä on sinussa sisällä. Yksityisenä yrittäjänä allekirjoitin tuon kaiken – tein hartiavoimin töitä oman yritykseni eteen, joskus toki liikaakin, mutta uskalsin unelmoida suuresti ja myös pääsin tavoitteisiini.

Konsultti on kuin onkin tavallaan yksityisyrittäjä, mutta hän on sitä laumassa. Juuri siksi on äärimmäisen tärkeää vaalia omaa sisäistä yrittäjää. Yritysten trendihenki, “Me-henki”, ei nouse vain ulkopuolelta nostattamalla johtoportaan heiluttaessa kepin päässä porkkanaa – ei se toki nouse silläkään, että työntekijät jätetään vastaamaan siitä että liput pysyy korkealla. Mutta ainakin näin perinteisen yksityisyrittäjän silmissä ”yhteinen yrittäminen” on turvallinen paikka panostaa omaan tapaan tehdä töitä. Ja tietenkin niin, ettei yksittäiset työntekijät ole tuuliajolla oman onnensa nojassa, päinvastoin, organisaatiossa on yhteinen sovittu rakenne jossa voi toimia yrittäjän tavoin.

Kun sisäiset yrittäjät sitten toimivat yhdessä, konsultti-luotsit ovat isomman laivan kanssa orgaaninen kokonaisuus.

21582.jpg
TARU ARNKIL
Erityisasiantuntija, Hyvinvointi ja sote
+358 46 810 1665

Taru on sosiaalialan moniottelija ja hän on työskennellyt monenlaisissa ohjaustöissä aina lapsia ja nuoria osallistavista graffitipajoista työllisyyshankkeisiin. Hän on ollut kehittämässä dialogisen vuorovaikutuksen ja verkoston vahvistamisen menetelmää, Kompassia. Taru on tullut FCG:lle 2018 ja toimii Kompassin projektipäällikkönä.