Tavoittelemisen arvoista: roolistaan aidosti onnellinen esimies

14.7.2020
Hyvä hallinto
Hyvä hallinto
Hyvinvointi
Hyvinvointi
Johtaminen
Johtaminen
Oppiminen
Oppiminen
Organisaatio
Organisaatio

Aloitin keväällä business coach -koulutuksen. Opiskelen sertifikaattia johdon ja esimiesten valmennukseen. Kokenut kollega lupasi, että tämä muuttaa ajattelutapani ja tulee olemaan antoisin koulutukseni. Suhtauduin epäillen, näinköhän. Auliisti myönnän olleeni väärässä.

Yksi isoimmista opeista on ollut havaita kuuntelemisen voima. Kuinka kuuntelemalla ja kysymällä lisää voi oivalluttaa valmennettavaa ottamaan otteen omasta työstään. Kuinka etäyhteydellä voit äänensävystä kuulla, kun toinen saa oivalluksen! Upeaa, jatka tuota! Olen kuullut, kuinka hähmäisestä tulee tarkempaa, tavoiteltavampaa, saavutettavaa. Kuinka mielen sekasorto muuttuu jäsennellyksi priorisoinniksi. Kuinka oma ura on otettu haltuun ja määrätietoisesti tartuttu tilaisuuksiin. Kuinka yksin toimimisesta katse avartuu ympäristöön ja sieltä löytyy voimavaroja ja verkostoja vaikka millä mitalla. Kuinka itsetunto on vahvistunut, minä osaan kyllä!

Valmentajan oma missio: omasta roolistaan onnellinen esimies

Valmennettavieni myötä olen kasvanut itsekin. Löysin missioni johtamisen tukemisesta: haluan auttaa esimiehiä löytämään onnistumisen edellytykset työssään – kohti hyvinvoivaa työtä ja työyhteisöä. Tavoitellaan rooleistaan aidosti onnellisia esimiehiä. Jos haluat kuulevat korvat, lupaan olla läsnä sinua varten.

Katselen pari viikkoa vanhaa aarrekarttaa seinälläni ja totean siihen lehtileikkeestä valitsemillani sanoin kun sanoo haaveensa ääneen, huomaakin olevansa vastuussa sen toteuttamisesta myös muille. Kuuntele haaveitasi, sano ne ääneen. Oman aarrekarttani haaveista osa on jo toteutunut, osaa vasta tapailen. Mutta jääköön ne vielä kuiskauksiksi viileneviin kesäiltoihin.

Elisa – Sertified Business Coach to be 8/2020
 

Elisa Snicker
ELISA SNICKER
,

Elisa Snicker työskenteli FCG:llä soteasiantuntijana syksyyn 2020 asti.