Kaksi henkilöä keskustelevat iloisesti.
Uratarina

Juuli Haapakoski, suunnittelija, vesi-liiketoiminta

Olen Juuli Haapakoski, toukokuussa diplomi-insinööriksi valmistunut hulevesi- ja verkostosuunnittelija. Opintoni suoritin Tampereen yliopistossa, jossa pääaineenani oli ympäristö- ja energiatekniikka ja sivuaineina kiertotalous sekä ympäristötekniikan maarakenteet.

FCG:hen törmäsin ensimmäistä kertaa fuksivuonna, kun killan yrityssaunalla oli esitys hulevesistä. Töihin tänne päädyin Hervannan kampuksella järjestettyjen yrityspäivien kautta. Olin laittanut kesätyöhakemusta jo aiemmin, mutta yrityspäivillä sain sovittua työhaastattelun.
 

Työhöni kuuluu hulevesien ja vesihuollon suunnitteluprojekteja ympäri Suomen. Saan vaikuttaa siihen, missä ja milloin työskentelen – kunhan työt tulee tehtyä hyvin.

Työhöni kuuluu hulevesien ja vesihuollon suunnitteluprojekteja ympäri Suomen. Projektien laajuus vaihtelee paljon, ja töihin kuuluu niin yleis- ja rakennussuunnittelua kuin tarkasteluja yksittäisen putken kapasiteetista. Tällä hetkellä teen suunnittelua Kaarinaan, Kuopioon, Tampereelle, Raumalle ja Kangasalle.

Parasta työssäni on se, että saan vaikuttaa siihen, missä ja milloin työskentelen. Kunhan työt tulee tehtyä hyvin. Olen myös päässyt alusta alkaen mukaan mielenkiintoisiin projekteihin, ja töitä on saanut tehdä juuri sen verran kuin opiskelun oheen on tuntunut hyvältä. Tiukan paikan tullen tukea on myös aina löytynyt – yleensä selän takaa.
 

Missiomme ”Hyvän elämän tekijät” tarkoittaa minulle ilmastonmuutoksen ja maankäytön tiivistymisen aiheuttamien haittojen ehkäisemistä. 

FCG:llä tehdään todella monenlaista suunnittelua, jonka merkitystä asiaan perehtyneet eivät välttämättä huomaa arkipäiväisessä elämässään. Rankkasateiden aikaan hulevedet nousevat näkyväksi muillekin kaupunkilaisille, sillä mitoitusta suurempi sade aiheuttaa tulvimista. Ilmastonmuutoksen kasvattaessa sademääriä nykyiset rakenteet eivät toimi suunnitellulla tavalla ja tulvahaitat lisääntyvät.

Missiomme ”Hyvän elämän tekijät” tarkoittaa minulle ilmastonmuutoksen ja maankäytön tiivistymisen aiheuttamien haittojen ehkäisemistä, mihin voin vaikuttaa suunnittelemalla hulevesien johtamisreittejä, viivytyksiä ja tulvareittejä. Diplomityössäni käsittelin vesihuollon verkostosaneerausten hiilijalanjälkeä suomalaisissa olosuhteissa ja toivonkin pääseväni jatkossa tekemään töitä myös ilmastonmuutosta ehkäisevien projektien parissa.

Juuli Haapakoski on yksi FCG:n viidestä ehdokkaasta SKOL:n Vuoden Nuoreksi Konsultiksi vuonna 2022.