Tehdäänkö hankkeesi 2D-suunnitteluna ja askel tietomallien hyödyntämiseen tuntuu isolta harppaukselta? Autamme organisaatiosi tietomallintamiseen pariin, tarjoamme apua aina organisaation tietomallistrategiasta luomiseen, kuin yksittäisen hankkeen tietomallisuunnitelmaan. 

Tietomallien monipuoliset käyttömahdollisuudet

Tietomalleja voidaan käyttää suunnittelun lisäksi esimerkiksi rakennuksen käytönaikaisessa ylläpidossa ja elinkaaren aikaisten muutosten tallennusalustana. Tietomalleja voidaan myös käyttää visualisointien tai vaikkapa virtuaaliympäristöjen taustamateriaalina, jolloin monimutkaisiakin rakenteita voidaan esittää ymmärrettävällä tavalla, katsojan taustatiedoista tai kokemuksesta riippumatta.

Jotta tietomallit palvelevat mahdollisimman monipuolisesti koko elinkaaren ajan, niiden määrittely, tuottaminen ja käyttö on syytä tehdä huolella.

Autamme hyödyntämään tietomallipohjaista tietoa juuri sinun tarpeisiisi sopivimmalla tavalla hankkeen elinkaaren joka vaiheessa. Halutessasi autamme määrittelemään organisaatiosi tavoitteita palvelevan tietomallistrategian ja koulutamme tietomallinnuksen prosesseihin. 

Visualisointi ja XR-palvelutuotteet auttavat viestimään hankkeesi kannalta merkittävistä asioista sidosryhmille merkityksellisellä tavalla. 

Suunnitteluhankkeissa olemme tukenasi niin hankekohtaisissa tietomallimäärittelyissä, lähtötietojen hankinnassa ja lähtötietomallin koonnissa kuin tietomallipohjaisessa suunnittelussa sekä tietomallikoordinoinnissa. Teemme tietomallipohjaista suunnittelua ja tietomallikoordinointia niin rakennuskohteisiin sekä infra- ja laitossuunnitteluhankkeisiin. Olemme mukana myös tietomallipohjaisissa arkkitehti-, rakenne- ja talotekniikan suunnitteluhankkeissa.

Hyödynnämme lähtötieto- ja tietomalliaineistoa monipuolisesti visualisoinneissa ja XR-palvelutuotteissa, jotta hankkeesi kannalta merkittävät asiat voidaan viestiä sidosryhmille merkityksellisellä tavalla. 

Oikeat työtavat tuovat säästöjä ja parantavat laatua

Voimme arvioida kanssasi nykyiset prosessit ja ohjeistukset. Yhteistyössä kanssasi voimme kehittää niitä siten, että tietomallien käyttöönotto tai nykyistä syvällisempi hyödyntäminen onnistuu. Oli tavoitteena organisaation kaikkien hankkeiden siirtyminen tietomallipohjaiseen suunnitteluun, tai yhden hankkeen tietomallinnuksesta, olemme tukenasi joka askeleella. 

Tietomallit tukevat hankkeen tavoitteita, mutta myös rakennuksen elinkaaren myöhempiä vaiheita.

Autamme määrittelemään tarjouspyyntöihin tietomallivaatimukset, jotta mallit tukevat parhaiten hankkeesi tavoitteita, mutta myös rakennuksen elinkaaren myöhempiä vaiheita. Lisäksi koulutamme tietomalliosaamista sekä ymmärrystä tietomallintamisen hyödyistä, yhdessä sovituilla koulutuspaketeilla. Ota yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä tarpeisiinne sopiva kokonaisuus!

Tietomallistrategia ja johdon tuki - Ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja kysy lisää

Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse. Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojakäytäntömme.
21781.jpg
Kennet
Kurman
Kehityspäällikkö,tietomallipalvelut, Kiinteistöt ja talotekniikka
+358 41 730 1128