

Mistä suomalainen hyvinvointi rakentuu ja miten maastamme on rakennettu pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan pioneeri, jonka kansa on tutkitusti maailman onnellisin?
FCG:n kehityskonsultointi on sitoutunut kestävän kehityksen tavoitteisiin. Yksi näistä tavoitteista on puhtaan juomaveden ja sanitaation tuominen jokaisen maailman ihmisen saataville vuoteen 2030 mennessä. Tavoite on haastava, sillä joka kolmas maailman ihmisistä elää ilman puhdasta vettä ja puolet ilman viemäröintiä. Lotta lähti selvittämään, kuinka suomalainen osaaminen on auttanut kaukaista saarivaltiota ratkaisemaan ongelman.
Energiantuotanto on muutoksessa. Tavoitteena on hiilineutraali Suomi vuoteen 2035 mennessä. Kunnianhimoistako?
Selvitimme, pystyykö tuulivoima vastaamaan sille asetettuihin odotuksiin vai onko se vain puhetta puhtaasta tulevaisuudesta.
Pienissä kunnissa piilee Suomen tulevaisuus. Näinköhän? Ainakin niistä on haastajiksi kaupungistumisen trendille. Mutta miten se onnistuu?
Lähdimme 2 300 asukkaan Muonioon selvittämään, miten pienikin kunta voi säilyä houkuttelevana ja elinvoimaisena.
Lotta Hintsa on suomalainen vuorikiipeilijä ja seikkailija. Hän matkustaa työnsä vuoksi paljon ja se on saanut hänet miettimään uudelleen asioita, joita Suomessa pidetään itsestäänselvyytenä. Lotta lähti kanssamme selvittämään, mitkä ovat ne hyvän elämän tekijät.
Hyvän elämän tekijät
“Elinympäristömme muuttuu jatkuvasti muun muassa kaupungistumisen, digitalisaation ja ilmastonmuutoksen vuoksi. FCG on erikoistunut rakentamaan sujuvaa, turvallista ja tasavertaista arkea Suomessa ja maailmalla. Elämäntöitä-sarjassa pääsemme sukeltamaan syvälle niihin hyvän elämän tekijöihin, joilla vastaamme muuttuvan maailman haasteisiin.”