Kehityskonsultointi torjuu ilmastonmuutosta hanke kerrallaan

Ilmastonmuutos
Ilmastonmuutos
Kestävä elimympäristö
Kestävä elinympäristö
Vesihuolto ja sanitaatio
Vesihuolto ja sanitaatio
Tasa-arvo ja ihmisoikeudet
Tasa-arvo ja ihmisoikeudet
Luonnonvarat
Luonnonvarat

FCG:n kehityskonsultointi on parantanut ihmisten elämänlaatua yli viisi vuosikymmentä ja yli 150 maassa. Hankkeita on toteutettu tuhansia. Toiminta painottuu pitkälti ympäristökonsultointiin, vesi- ja jätehuollon kehittämiseen, hyvään hallintoon sekä luonnonvarojen vastuullisen käyttöön. Kaikessa toiminnassa keskeistä on vastuullisuus ja kestävän kehityksen periaatteet.

Sami Kangasharjun mukaan suomalainen kehityskonsultointiosaaminen tunnetaan maailmalla hyvin

Suomalainen osaaminen merkittävässä roolissa

FCG:n Kestävä kehitys -osaamisryhmän johtajan Sami Kangasharjun mukaan suomalainen osaaminen tunnetaan maailmalla hyvin. Asiat, jotka ovat Suomessa monelle itsestäänselviä, ovat monessa muussa maassa ylellisyyksiä, joista moni voi vain haaveilla. Sen vuoksi suomalaisten apu kehitystyössä on tärkeää, osaamisemme auttaa muuttamaan haaveet todeksi.

Katso koko haastattelu ›

Tuhansia toteutettuja kehityshankkeita
jo vuodesta 1967.

FCG:n projektipäällikkö Ilmari Saarilehto

Tasa-arvoinen elämä ei toteudu ilman puhdasta vettä

Toimivan vesihuollon merkitystä ei voi aliarvioida. Kehityshankkeissa projektipäällikkönä yli 15 vuotta työskennelleen Ilmari Saarilehdon mukaan puhtaan veden puute saattaa olla este jopa koulutukseen pääsylle. Puhdas juomavesi ja vessat ovat perustarpeita, jotka mahdollistavat tasa-arvoisen mahdollisuuden täysipainoiseen elämään.

Katso koko haastattelu ›

Kiribati kärsii ilmastonmuutoksen vaikutuksista voimakkaasti

Kiribatilla pienet lapsetkin tietävät, mitä ilmastonmuutos tarkoittaa

Kiribatin valtio on yksi maailman eristyneimmistä paikoista, joka kärsii ilmastonmuutoksen vaikutuksista voimakkaasti. Matalista saarista koostuva valtio uhkaa jäädä kohoavan merenpinnan alle. Jo nyt merenpinnan nousu on pilannut juomaveden lähteet. Miten pohjoinen Suomi ja suomalaiset asiantuntijat voivat auttaa kaukaista Tyynenmeren valtiota?

Katso koko haastattelu ›

HYVÄN ELÄMÄN TEKIJÄT LUKUINA

FCG:n kehityskonsultoinnin asiantuntijat ovat edistäneet tasa-arvoa, koulutusmahdollisuuksia ja hyvää hallintoa sekä luonnonvarojen kestävää käyttöä tuhansissa hankkeissa yli 50 vuoden ajan. Jokaisessa hankkeessa keskeistä on vastuullisuus ja kestävän kehityksen periaatteet. 

Luonnonvarat
2x
Kulutamme kaksi kertaa yli luonnonvarojen. Kehityskonsultointi pienentää tätä lukua.
Ilmaston lämpeneminen
1,5
astetta on asiantuntijoiden mukaan kynnys, jonka jälkeen ilmaston lämpenemisellä on entistä vakavampia seurauksia.
Tasa-arvo
100 %
Kaikilla täytyy olla samat oikeudet opiskeluun, turvattuun ympäristöön ja tasapainoiseen elämään.
Puhdas juomavesi
1/3
Joka kolmas maailman ihmisistä elää ilman puhdasta juomavettä ja ilman vessaa yli puolet maailman väestöstä.

Tilaa elämäntöitä ennakkoon

Tilaa uutiskirjeemme ja näet ensimmäisenä missä Lotta seikkailee seuraavaksi. Lisäksi saat kuukausittain koosteen FCG:n ajankohtaisista uutisista sekä lisätietoa hyvän elämän tekijöistä ja niiden toteutumiseen vaikuttaneista asiantuntijoista.
Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt tietosuojakäytäntömme ja annat FCG:lle markkinointiluvan.
Ajankohtaisia sisältöjämme
waterauthorityproject_gaza
Tiedote
FCG:n vedenpuhdistamohankkeen tavoite on varmistaa gazalaisten juomaveden riittävyys tulevaisuudessa

Juoma- ja kasteluveden riittävyys on yksi suurimmista palestiinalaisiin kohdistuvista haasteista erityisesti maaseudulla. Viisivuotisen hankkeen aikana Gazaan perustetaan jätevedenpuhdistamo tuottamaan alueen jätevesistä kasteluvettä maataloudelle. Samalla juomaveden riittävyys tulevaisuudessa parantuu, kun juomavettä ei käytetä nykyiseen tapaan maataloudessa. 

FCG Vesihuolto
Näkemyksiä
Wash-and-korona

Maailman terveysjärjestö WHO arvioi, että puhdas juomavesi on yli miljardin ihmisen ulottumattomissa, ja puutteellisissa hygieniaoloissa elää 2,6 miljardia ihmistä. Vuosittain ihmisiä kuolee arviolta 1,7 miljoonaa puhtaan veden, viemäröinnin ja hygienian puutteesta aiheutuviin sairauksiin.  Muistetaan siis pestä kätemme, kun meillä on siihen mahdollisuus.

Asiakastarinat
FCG Asiakastarina Ukrainan peruskoulun uudistaminen
Ukrainan peruskoulun uudistaminen

Tarpeesta uudistaa Ukrainan vanhanaikainen ja tasoltaan vaihteleva perusopetus 2020-luvulle syntyi Ukrainan opetus- ja tiedeministeriön koordinoima ja EU:n ja Suomen ulkoministeriön tukema hanke The New Ukrainian School. Hankkeen aikana pyritään saavuttamaan 100 000 peruskoulun opettajaa, ottamaan käyttöön uusi opetussuunnitelma, levittämään tietoisuutta uudistuksista ja lisäämään opettajan työn arvostusta. Massiivinen hanke vaatii asiantuntijuutta monipuolisesti erityisesti koulutuksen, viestinnän ja kulttuurin saralla.

Elämäntöitä
Elämäntöitä

Miten Suomesta rakennettiin sadassa vuodessa pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan pioneeri, jonka kansa on tutkitusti maailman onnellisin? Suomalainen vuorikiipeilijä ja seikkailija Lotta Hintsa lähti kanssamme selvittämään tätä hyvän elämän tekijöiden kaavaa.

Katso jaksot
Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse. Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojakäytäntömme.
21770.jpg
Sami
Kangasharju
Osaamisryhmän johtaja, Sustainable development
+358 41 731 4224