Latest news from FCG Finnish Consulting Group.

Oletko ollut UM:n kautta apulaisasiantuntijana tai JPO:na YK-järjestelmässä, CGIAR:ssa tai Maailmanpankissa? Ota yhteyttä!

Ulkoasianministeriö tekee evaluaation JPO/APO-ohjelmasta, jota on toteutettu 60-luvulta lähtien. Evaluaation toteuttajaksi on valittu FCG Finnish Consulting Group.

YK-järjestelmässä toimii kaikkiaan tuhatkunta apulaisasiantuntijaa ja JPO:ta eri maista. Suomi rekrytoi noin 30 JPO/APO:a vuosittain. Vuoden 2010 kesäkuussa YK:n eri järjestöissä työskenteli 92 suomalaista JPO:ta ja apulaisasiantuntijaa. Yli 600 suomalaista on osallistunut ohjelmaan sen alettua 1960-luvun lopulla.

Vuosien mittaan on pidetty arkistoa palanneista apulaisasiantuntijoista. Osoite- ja yhteystiedot ovat kuitenkin osin vanhentuneet ja siksi haluaisimme yhteydenottoja entisiltä apulaisasiantuntijoilta/JPO:ilta, jotka ovat kiinnostuneet osallistumaan evaluaatioon.

Teemme kyselykaavakkeen, jonka lähetämme kaikille löytämillemme JPO:na tai apulaisasiantuntijana työskennelleille. Toivomme voivamme myös haastatella palanneita apulaisasiantuntijoita ja halukkaille lähetämme kutsun keskusteluiltaan JPO/APO –evaluaation merkeissä myöhemmin päätettävänä ajankohtana toukokuussa.

Kyselyssä ja haastatteluissa on tarkoitus mm. tiedustella JPO/APO-kauden merkitystä ohjelmaan osallistuneiden urakehitykselle sekä Suomen kehityspoliittisten tavoitteiden toteutumista kansainvälisissä järjestöissä työskentelemisen kautta.

Yhteydenotot pyydämme osoittamaan Piksi McArthurille osoitteeseen piksi.mcarthur a fcg.fi

Parhaimmat kiitokset yhteydenotostanne!

FCG:n evaluaatiotiimi

Piksi McArthur (piksi.mcarthur a fcg.fi), Mar 17th 2011Back