Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

SIPU International Ab osaksi FCG-konsernia

SIPU International AB (Swedish Institute for Public Administration) on 10.5.2007 tehdyllä osakekaupalla tullut osaksi FCG:n kansainvälinen konsultointi -liiketoimintaryhmää.

SIPU International AB:n toimiva johto, joka on omistanut yhtiön sen perustamisesta vuodesta 1992 alkaen, on myynyt koko omistuksensa yrityksestä. SIPUn liikevaihto on runsaat 100 MSEK (11 milj. euroa). Sen palveluksessa on 37 henkilöä, joista yhtiön toimistossa Tukholmassa työskentelee 32 henkilöä ja pitkäaikaisina asiantuntijoina 5 henkilöä.

SIPU on Ruotsin johtava kehityskonsultointiyritys julkisen sektorin alalla. Yhtiön pääasiallinen asiakas on Ruotsin kehitysyhteistyöohjelma (SIDA), mutta yhtiö on voittanut viimeaikoina mm. Maailmapankin rahoittamia hankkeita. SIPUn projektit sijoittuvat pääosin Afrikkaan, Aasian Mekong-alueelle ja Mongoliaan. Vuodesta 2000 lähtien yhtiöllä on ollut hankkeita myös mm. Balkanilla.

Tämä yrityskauppa vahvistaa FCG-konsernin yrityskuvaa erityisesti kansainvälisen julkisen sektorin konsultoinnissa ja täydentää erinomaisesti Helsinki Consulting Groupin business-sektoreita ja maantieteellistä kattavuutta.

SIPU jatkaa FCG-konsernissa omana yhtiönään. Yrityskauppa sopii FCG-konsernin strategiaan erinomaisesti. Konsernin tavoitteena on kasvaa ja sen kautta hakea myös parempaa kannattavuutta. Kasvua haetaan sekä kotimaasta että kansainvälisesti. Tämän kaupan myötä FCG-konserni vahvistaa markkina-asemaansa ulkomailla.

Lisätiedot:

Seppo Mäki, puh. 010 409 5412
Markku Oksanen, puh. 010 409 4544

www.fcg.fi
www.hcg.helsinki.fi
www.sipuinternational.se

Eeva Kokki (eeva.kokki a fcg.fi), 10.5.2007Takaisin