Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

FCG osti Insinööritoimisto Asplanin

FCG Finnish Consulting Group Oy on ostanut Asplan Oy Insinööritoimiston koko osakekannan 9.9.2013 tehdyllä kaupalla. Kauppa vahvistaa FCG:n Suunnittelu ja tekniikka –liiketoiminnan osaamista uudis- ja korjausrakentamisen toimialoilla.

Asplan on vaativien kohteiden suunnitteluun erikoistunut LVIA-suunnittelutoimisto. Sen erityisosaamista on vaativien kohteiden peruskorjaussuunnittelu, julkiset ja toimistorakennukset, elinkaarihankkeet ja geoenergiahankkeet.

  • Tämä kauppa toteuttaa FCG:n strategiaa vahvistamalla ja täydentämällä FCG:n palveluntarjontaa, osaamista ja resursseja erityisesti uudis- ja korjausrakentamisen toimialoilla, toteaa FCG:n konsernijohtaja Ari Kolehmainen.

Asplanin viimeaikaisiin referensseihin lukeutuvat esimerkiksi Suomen suurin yksittäinen logistiikkakeskus ja geoenergiahanke Sipoossa, UPM Oyj:n uusi pääkonttori musiikkitalon läheisyydessä ja Espoon Kauklahden elä ja asu -seniorikeskus, jossa on toteutettu geoenergiaa hyödyntäen rakennuksen lämmitys ja jäähdytys.

Asplanin omistajat, Harry Stenvall ja Reijo Auvinen ja yhtiön muu henkilöstö siirtyvät FCG:n palvelukseen. Asplan-kauppa astuu voimaan 1.10.2013. Myös Asplanin asiakassopimukset jatkuvat sopimusehtojensa mukaisina.

Lisätietoja:

[Staff Ari Kolehmainen (285)]

, FCG-konsernin toimitusjohtaja, puh. 044 704 6252

FCG Finnish Consulting Group Oy on Suomen suurin, kotimaisessa omistuksessa oleva monialainen konsultointointi- ja koulutusorganisaatio. Sen toiminta pohjautuu tiiviiseen yhteistyöhön asiakkaiden ja yhteistyökumppanien, kuten Kuntaliiton kanssa. Kuntaliitto on FCG:n emoyhtiön, FCG Finnish Consulting Group Oy:n, omistaja. Konsernin palveluksessa kotimaassa ja kansainvälisesti on noin 750 henkilöä. www.fcg.fi

Asplan Oy Insinööritoimisto on vaativien kohteiden suunnitteluun erikoistunut LVIA-suunnittelutoimisto, joka on perustettu 1996.

[Dokumentti FCG osti Insinööritoimisto Asplanin (1291)]

Taina Kytöaho (taina.kytoaho a fcg.fi), 9.9.2013Takaisin