Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

FCG mukana EduCluster Finlandin mittavassa koulutusvientisopimuksessa Qatariin

Koulutusvientiin erikoistunut Jyväskylän yliopiston tytäryhtiö EduCluster Finland ja Qatarin opetusministeriö (Supreme Education Council) ovat solmineet 5-vuotisen kauppasopimuksen 9.6.2014. Kauppa sisältää sopimuksen jälkeiset 5+5-vuotiset optiot jatkovuosille. Koulutusyhteistyön tarkoituksena on käynnistää Jyväskylän yliopiston normaalikoulun mallin mukaisesti toimiva suomalainen, kaikille lapsille avoin alakoulu, Qatar-Finland International School Qatarin pääkaupunkiin Dohaan. Kauppa työllistää suomalaisia asiantuntijoita vuodessa alkuvaiheessa noin 15 ja vakiinnuttuaan noin 40 henkilötyövuoden verran.


Hankkeen tehtävä on suomalaisen koulumallin ja parhaiden suomalaisten käytänteiden yhdistäminen Qatarin koulujärjestelmään. Hankkeesta vastaavassa, EduCluster Finlandin koordinoimassa yhteenliittymässä toteuttajina ovat mukana myös Sanoma Oyj ja Finnish Consulting Group (FCG).

  • Hankkeen aikana luomme qatarilais-suomalaisen asiantuntijayhteisön, joka uudistaa ja innovoi opetuskäytäntöjä. Yhteistyön toteuttamista varten perustamme koulutusalan yhtiön Qatariin, EduCluster Finlandin toimitusjohtaja Jan-Markus Holm toteaa.  

  • Olen iloinen syntyneestä kauppasopimuksesta, joka yliopiston strategisten tavoitteiden mukaisesti vakiinnuttaa tytäryhtiömme asemaa Gulfin markkina-alueella. Yhteistyö antaa mahdollisuuksia myös oman henkilöstömme osaamisen kasvattamiseen ja kansainvälistymiseen, Jyväskylän yliopiston rehtori Matti Manninen luonnehtii.


FCG:n toimitusjohtaja Ari Kolehmainen ja Sanoman yritysjärjestelyistä ja yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Jyri Ahti pitävät hanketta tärkeänä suomalaisen koulutusviennin saavutuksena ja strategisen kumppanuuden mahdollisuutena koko konsortiolle.  

EduCluster Finland Oy on koulutuksen ja kehittämisen asiantuntijayhtiö, jonka osakkaita ovat Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymä. Sopimus on yrityksen kolmas ja suurin pitkäkestoiseen asiakassuhteeseen perustuva kauppa. 

Eeva Kokki (eeva.kokki a fcg.fi), 10.6.2014Takaisin