Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Nova Schola Finlandia -hanke käynnistyy

Nova Schola Finlandia -hanke käynnistyy

Nova Schola Finlandia on koulujen oppimisympäristöjen kehittämishanke opetussuunnitelman perusteista moderniin koulurakentamiseen.

Nova Schola Finlandia -hanke on tarkoitettu kaikille perusopetuksen kehittämisestä kiinnostuneille, mutta erityisesti opetustoimen johdolle, rehtoreille, opetusteknologiasta ja oppimisympäristöjen kehittämisestä kiinnostuneille opettajille sekä toimitilojen suunnittelusta ja hankesuunnittelusta vastaaville tilapalveluiden edustajille. Nova Schola Finlandia -hanke on koulujen oppimisympäristöjen kehittämishanke, opetussuunnitelman perusteista moderniin koulurakentamiseen. Päämääränä on kansallisesti innovatiivisten oppimisympäristöjen kehittäminen.


Hankkeessa arvioidaan ja hyödynnetään OPS 2016 suomat mahdollisuudet oppimisympäristöjen kehittämiseksi. Hankkeessa työskennellään vertaisverkostoissa, joissa vaihdetaan kehittämisideoita ja kokemuksia paikallisen opetussuunnitelman toteuttamisesta uusissa oppimisympäristöissä. Keskeisenä teemana on kehittää teknologian integroitumista eri oppimisympäristöihin. Tulevaisuuden koulurakennuksen suunnitteluprosessi kuvataan osana oppimisympäristöjen kehittämistä.


Nova Schola Finlandia –hankkeen toteutuksesta vastaa FCG Finnish Consulting Group Oy ja sen tytäryhtiöt FCG Konsultointi Oy ja FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy.


Hankkeeseen osallistuvat seuraavat kunnat: Lahti, Laukaa, Oulu, Parkano, Raahe, Tyrnävä ja Vantaa. Hankkeen ensimmäinen vaihe ajoittuu ajalle 1.3.2015–30.6.2016.


Lisätietoja hankkeesta:


FCG Konsultointi Oy


Jari Poikonen, FM, M.SC. (Econ.), projektipäällikkö
puh. 040 761 7776, jari.poikonen a fcg.fi


Raila Oksanen, FT, KM, johtava konsultti
puh. 050 439 5619, raila.oksanen a fcg.fi

Minna Nurminen (minna.nurminen a fcg.fi), 23.3.2015Takaisin