Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Oulun 3D-hackathonissa kehitettiin uusia sovellusideoita MAPGETS-alustalle

Oulun 3D-hackathonissa kehitettiin uusia sovellusideoita MAPGETS-alustalle

Oulussa järjestettiin 1.-3.4. hackathon-tapahtuma, jossa käytettiin alustana avointa 3D-alusta MAPGETSia. Tapahtumassa kehitettiin MAPGETSin päälle prototyyppejä sekä ideoitiin sille sovelluksia.

MAPGETSin päälle laadituissa sovelluksissa käytetään kolmiulotteisia malleja ja paikkatietoa reaaliaikaisen tiedon välittämiseen.


Oulun hackathonissa palkittiin prototyyppien sarjassa Jam Buster, paikkatietopohjainen suunnittelutyökalu, joka helpottaa liikkumista kaupungissa esimerkiksi suurten urheilutapahtumien aikana. Prototyypin kehittäneen tiimin jäseninä olivat Karri Ojala, Sreekanth Kanjarla ja Peetu Virkkala.  


Oulu hackathon Jam Buster


Ideoiden sarjassa palkittiin CitySense, 3D-ympäristöön sijoitettu suunnitelma osallistavasta kaupunkisuunnitelusta. Tiimiin kuuluivat Elena Ylitalo, Manish Maharjan ja Fanni Schildt


Oulu hackathon CitySense


MAPGETS-alustaa voi käyttää kaikenlaisen paikkaan sidotun tiedon visualisointiin ja käsittelyyn silloin, kun tieto on luettavissa rajapinnan kautta. MAPGETSin avoimuus takaa sen, että sillä voi julkaista mitä tahansa kartta- tai mallitietoa julkaisijan omasta taustajärjestelmästäsi riippumatta. Alustalle voi tuoda myös räätälöityjä sovelluksia.  


MAPGETSin omistaa FCG City Portal. Oulun hackathonin yhteistyökumppaneina olivat Oulun yliopisto, Oulun kaupunki, Business Oulu ja 6aika-projekti.www.mapgets.com
Twitter @MAPGETSofficial
www.linkedin.com/company/mapgets

 

Maija Jokiniemi (maija.jokiniemi a fcg.fi), 3.4.2016Takaisin