Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

SmartOulu toimii 3D MAPGETS-alustan päällä

SmartOulu toimii 3D MAPGETS-alustan päällä

Oulussa julkistettiin huhtikuussa SmartOulu-sovellus. SmartOulun pohjana on 3D-alusta MAPGETS, joka soveltuu kaiken paikkaan sidotun tiedon visualisointiin ja käsittelyyn.

MAPGETS on avoin kehitysalusta erilaisille kaupunkeja ja yrityksiä, esimerkiksi teollisuusyrityksiä, hyödyttäville sovelluksille. Ne voivat tuoda MAPGETSiin omista tietokannoistaan käsin kaikkea kartta- ja mallitietoa, joka on luettavissa rajapinnan kautta. 
 

SmartOulu-sovelluksessa 3D-kartalle on julkaistu tietoa kaupungin investointihankkeista. Sovellus syntyi osana BusinessOulun vetämää Tiekartta älykkääseen Ouluun 2020 -hanketta.

SmartOuluSopii ammattilaisten ja kuluttajien sovelluksiin
 


”SmartOulun käyttöönoton tavoitteena on synnyttää uutta liiketoimintaa kaupunkiin”, 6Aika-strategian projektikoordinaattori Timo Mukari kertoo. Tavoitteena on myös löytää tulevaisuuden investointikohteita ja helpottaa resurssien suuntaamista.


Mukarin mielestä MAPGETS taipuu monenlaisten käyttäjien tarpeisiin. Se toimii alustana esimerkiksi sovelluksille, joita kaupunkeja ammatikseen suunnittelevat käyttävät. Lisäksi hän näkee MAPGETSissa potentiaalia erilaisten kuluttajapalvelujen alustana. ”MAPGETS tarjoaa monia mahdollisuuksia sekä palveluja ja työkaluja tarvitseville että niitä suunnitteleville sovelluskehittäjille.” 


Huhtikuussa Oulussa järjestettiin sovelluskehittäjiä varten hackathon, jossa MAPGETSin päälle ideoitiin uusia sovelluksia. 


Aikajana näyttää suunnitelmat 3D:nä


SmartOulu näyttää 3D-kartalla valittujen kohteiden infokortit. Kortit sisältävät kohteen perus- ja yhteystietojen lisäksi lisämateriaaleja, kuten verkkosivulinkin ja visuaalista lisätietoa. ”SmartOulussa esitellään kaavoitushankkeita, joita on parhaillaan menossa tai tiedossa jatkossa”, Oulun kaupungin kaavoitusarkkitehti Jere Klami toteaa. Tällaisia hankkeita ovat esimerkiksi Oulun keskustan kaavahankkeet ja Hiukkavaara, energiatehokkaan kaupunginosan hanke. 


SmartOulun aikajanaominaisuudella voi hahmottaa nykytilanteen ja menneen lisäksi tulevan kaupunkikuvan. Asukkaiden on näin helppo seurata oman kaupungin kehittämiseen liittyviä hankkeita.  Lasaretti SmartOulu 201604

Timo Mukari esitteli SmartOulun Vetovoimainen pohjoinen kaupunki -tilaisuudessa huhtikuussa. Tilaisuutta isännöi BusinessOulu.


Monistuu muihin kaupunkeihin


SmartOulua vastaava sovellus syntyy helposti ja nopeasti minkä tahansa kaupungin käytettäväksi. Esimerkiksi Tampere, Joensuu ja Hyvinkää ovat ottaneet tai valmistelemassa MAPGETS-pohjaisten palvelujen käyttöönottoa. MAPGETSin globaali 3D-kartasto tarjoaa mahdollisuudet skaalata alustalle luotuja sovelluksia, kohderyhmästä riippuen, käyttöön ympäri maailman. 


MAPGETSin taustayhtiö on FCG City Portal. SmartOulu pohjautuu pitkälti FCG:n oman CityInfo-tuotteen raameihin. Lisätietoja: Anssi Savisalo, puh. 041 538 9353, anssi.savisalo a fcg.fi tai Tommi Hollström, puh. 040 747 8886, tommi.hollstrom a fcg.fi
  


mapgets.com
Kirjaudu Chrome-selaimella MAPGETS-käyttäjäksi ja ota sovelluskaupasta ilmainen SmartOulu käyttöösi tai avaa suoraan smartoulu.mapgets.comhttp://cityinfo.fcg.fi

  

Maija Jokiniemi (maija.jokiniemi a fcg.fi), 17.5.2016Takaisin