Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

FCG Internationalin Nepalin vesiprojekti on Vuoden projekti 2016

FCG Internationalin Nepalin vesiprojekti on Vuoden projekti 2016

FCG-konserniin kuuluvan FCG Internationalin ”Rural Village Water Resources Management Project Phase II” voitti Vuoden projekti 2016 -kilpailun.

Projektiyhdistyksen (PRY) järjestämässä kilpailussa palkitaan vuoden onnistuneimmat ja merkittävimmät projektit. Palkinto jaettiin Projektipäivillä 1.11.2016.

Projekti toi ihmisarvoiset olot Nepalin syrjäseuduille


Voittoisa projekti RVWRMP oli osa Suomen kahdenvälistä kehitysyhteistyötä Nepalin kanssa ja hankkeen toinen vaihe. Projektin tavoitteena oli lisätä hyvinvointia ja vähentää köyhyyttä kestävällä vesivarojen hallinnoinnilla. Se toteutettiin Nepalin syrjäisillä seuduilla vaativissa olosuhteissa. Hanke koostui kolmesta tekijästä: maaseudun vesihuollosta ja sanitaatiosta, toimeentulon kehittämisestä (pienvesivoima, osuuskunnat, kotikasvitarhat ja pienyrittäjyys) sekä asukkaiden osaamisen ja kapasiteetin vahvistamisesta. Hanke toimi syyskuun 2010 ja helmikuun 2016 välisenä aikana kymmenessä piirikunnassa. Kokonaisbudjetti oli 26, 1 M€, josta Suomen valtion osuus oli 15,5 M€.


50 vuoden mittaisen kansainvälisen työn hedelmiä


”Tämä on hieno tunnustus miltei 50 vuoden ajan tekemällemme kansainväliselle kehitystyölle”, FCG:n konsernijohtaja Ari Kolehmainen toteaa.

”Tänä päivänä projektiosaamiselta edellytetään päämäärätietoisuutta, substanssiosaamista, kulttuurituntemusta ja sidosryhmäarvon johtamista – kaikki tämä ja projektihallinta päälle jopa äärimmäisissä olosuhteissa” liiketoimintaryhmän johtaja Anette Vaini-Antila sanoo. ”Projekti saavutti sen, mikä on sen tehtävä: luoda arvoa keskeisille sidosryhmille. FCG:llä on vuosikymmenten kokemus Nepalin hankkeista. Tämäkin projekti on esimerkki voittamistamme ulkomaisten rahoittajien projekteista, joissa lopputulos hyödyttää kaikkia osapuolia – myös meitä suomalaisia.”


Hanke poiki esimerkiksi 

  • talousveden 144,000 paikalliselle asukkaalle
  • perustason sanitaation, esimerkiksi talokohtaiset vessat, 358 000 asukkaalle
  • kotipuutarhan kastelujärjestelmän 28 000 asukkaalle
  • sähköt pienvesivoimaa hyödyntäen 41 000 asukkaalle.Lisätietoja:

Liiketoimintaryhmän johtaja Anette Vaini-Antila, puh.0500 735211, FCG International, anette.vaini-antila a fcg.fi
Projektipäällikkö Pamela White, puh. 040 760 7960, FCG International, pamela.white a fcg.fi


Katso projektin esittelyvideo FCG Kanavalta!Lue tästä Projektiyhdistyksen uutinen

 

Maija Jokiniemi (maija.jokiniemi a fcg.fi), 1.11.2016Takaisin