Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

FCG vahvistaa ohjelmistoliiketoimintaansa ostamalla Elbit Oy:n

FCG vahvistaa ohjelmistoliiketoimintaansa ostamalla Elbit Oy:n

FCG Finnish Consulting Group Oy:n hallitus päätti kokouksessaan 29.11.2016 ohjelmistotoimittaja Elbit Oy:n koko osakekannan hankinnasta.

Kaupalla vahvistetaan FCG:n rekrytointiportaaliosaamista ja erityisesti henkilöstöhallinnon sovelluskehitykseen liittyvää palvelutarjontaa. Elbit Oy toimittaa ohjelmistoratkaisuja rekrytointiin, henkilöstötiedon hallintaan, henkilöstön kehittämiseen sekä kuntoutuslaitosten toiminnanohjaukseen. 


-      Kaupan myötä kokoamme yhteen molempien organisaatioiden rekrytointijärjestelmiin ja henkilöstöhallinnon prosessikehitykseen liittyvän osaamisen. Tämän järjestelyn myötä FCG pystyy tarjoamaan entistä laajempia henkilöstöhallinnon ohjelmistoratkaisuja muuttuvassa toimintaympäristössä myös esimerkiksi maakunnille ja yritystoimintaan. Pitkäaikainen yhteistyö Elbitin kanssa varmistaa kehitysosaamisen jatkuvuuden myös tulevaisuudessa, toteaa konsernijohtaja Ari Kolehmainen FCG:ltä. 


Yritysosto tukee FCG:n entisestäänkin merkittävää roolia palvelujen tarjoajana julkisella sektorilla sekä tarjoaa merkittäviä mahdollisuuksia vahvistaa FCG:n asemaa yritysmarkkinoilla. Elbit jatkaa erillisenä yrityksenä osana FCG konsernia. Sen nimi muuttuu kaupan myötä FCG Elbit Oy:ksi. Elbit Oy:n luomia ohjelmistoliiketoiminnan toimintamalleja tullaan kehittämään edelleen ja hyödyntämään jatkossa myös laajemminkin FCG:n toiminnassa. 


-      Elbit jatkaa asiakkaidensa palvelemista entistä vahvempana. Yrityskauppa antaa meille ainutlaatuisen mahdollisuuden lisätä panostuksiamme tuotekehitykseen ja tarjota asiakkaille laajempia palvelukokonaisuuksia ja monipuolisempia ratkaisuja, Elbitin toimitusjohtaja Juho Toivonen toteaa. 


Elbit Oy:n toiminta siirtyy osaksi FCG:tä vuoden 2017 alusta lukien. FCG:tä voi luonnehtia kaupan jälkeen Suomen suurimmaksi rekrytointiportaalitoimittajaksi. Myös FCG Kuntarekry Oy:n rekrytointisovellus pohjautuu Elbit Oy:n ohjelmistoratkaisuun. Tätä valtakunnallista kunta-alan työnhakuun kehitettyä ohjelmistoa käyttää lähes 250 asiakasorganisaatiota, järjestelmässä kävijöitä on 1,5 miljoonaa vuodessa ja avointen tehtävien määrä on jatkuvasti noin 3 000. Elbitin myötä FCG:n ohjelmistokehitysosaaminen laajenee yritysten, kuntoutuslaitosten ja seurakuntien suuntaan. 


Elbitin 23 ohjelmistoammattilaista siirtyy kaupan yhteydessä FCG:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä. FCG:n palveluksessa on kaupan jälkeen noin 60 ohjelmistokehittämiseen erikoistunutta huippuammattilaista. Elbit Oy:n asiakassopimusten ehdot säilyvät ennallaan nykyisten ehtojensa mukaisina. 


LISÄTIETOJA: 


FCG Finnish Consulting Group Oy


Ari Kolehmainen, konsernijohtaja
ari.kolehmainen a fcg.fi, puhelin 044 704 6252 


Elbit Oy


Juho Toivonen, toimitusjohtaja
juho.toivonen a elbit.fi, puhelin 040 5055 207 


FCG Finnish Consulting Group tarjoaa julkisten palveluiden kehittämisen, johdon konsultoinnin, monialaisen koulutuksen, ohjelmistoliiketoiminnan ja -kehittämisen, yhdyskuntasuunnittelun, vesihuollon sekä talonrakennuksen ja korjausrakentamisen palveluita kotimaassa ja kansainvälisesti. Yhtiön asiakkaina on laajasti sekä yksityisen että julkisen sektorin organisaatioita. Yhtiön omistaa Kuntaliitto Holding Oy. Konsernin palveluksessa kotimaassa ja kansainvälisesti on noin 750 työntekijää. www.fcg.fi 


Elbit on globaali ohjelmistotoimittaja, joka kehittää moderneja, innovatiivisia ja käyttäjäystävällisiä ohjelmistoratkaisuja johtamisen tueksi. ELBITHR on ohjelmistoratkaisu, joka yksinkertaistaa, automatisoi ja tehostaa henkilöstöhallinnon ja johtamisen prosesseja. ELBIT HR –ratkaisua käytetään yli 250 organisaatiossa ja 45 eri maassa. ELBIT KUNTO ohjelmistoratkaisu kuntoutuslaitosten toiminnanohjaukseen on markkinajohtaja Suomessa. www.elbit.fi

Maija Jokiniemi (maija.jokiniemi a fcg.fi), 1.12.2016Takaisin