Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

FCG Suunnittelu ja tekniikka toteuttajaksi maakuntauudistuksen AAMU-hankkeeseen

FCG Suunnittelu ja tekniikka toteuttajaksi maakuntauudistuksen AAMU-hankkeeseen

Maakuntauudistus merkitsee muutosta alueidenkäytön suunnitteluun koko maassa.

FCG Suunnittelu ja tekniikka on valittu yhdessä Suomen ympäristökeskuksen kanssa toteuttajaksi Alueidenkäytön suunnittelu ja maakuntauudistus (AAMU) -hankkeeseen. Tilaajana hankkeessa on valtioneuvoston kanslia.

Maakuntauudistus muuttaa alueidenkäytön suunnitteluun liittyviä tehtäviä koko maassa. Alueidenkäytön ohjaus siirtyy ELY-keskuksista maakuntiin, samoin kuin merkittävä osa liikennesuunnittelun tehtävistä. Puolitoistavuotisessa hankkeessa arvioidaan näiden muutosten vaikutuksia ja tuetaan toimivien ratkaisujen suunnittelua sekä maakuntatoimijoiden osaamista.  

FCG Suunnittelu ja tekniikka kartoittaa nykytilannetta kyselyillä ja haastatteluilla sekä vastaa hyvien käytäntöjen kehittämisestä ja kehitysehdotuksista tulevaisuuden suunnittelujärjestelmää varten.  


Lisätietoja: Jani Päivänen, Johtava asiantuntija, tiimipäällikkö, jani.paivanen(at)fcg.fi, puh. 0400 560626

Lisätietoja FCG:n aluesuunnittelun palveluista maakuntauudistukselle

Maija Jokiniemi (maija.jokiniemi a fcg.fi), 20.1.2017Takaisin