Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

FCG:n fotogrammetriamallit arkkitehtuurikilpailun lähteinä

FCG:n fotogrammetriamallit arkkitehtuurikilpailun lähteinä

FCG Suunnittelu ja tekniikan tuottamia fotogrammetriamalleja hyödynnettiin Suomenlinnan arkkitehtuurikilpailussa. Fotogrammetria on uusi, valokuvaamiseen perustuva 3D-mallinnusmenetelmä.

Suomenlinnan uusista vuokra-asunnoista järjestetty arkkitehtuurikilpailu ratkesi 9.2. Kilpailun kohteina olivat asunnot, joita on määrä rakentaa Unescon maailmanperintökohteenakin tunnetun Suomenlinnan Länsi-Mustasaareen. Kisaan tuli 157 ehdotusta. Voittajaksi valittiin arkkitehtitoimisto Heikkinen & Kangasahon eli arkkitehtien Jonna Heikkisen ja Tapio Kangasahon ehdotus. 


FCG Arkkitehdit tekivät Suomenlinnan hoitokunnalle 3D-fotogrammetriamallin ja siitä fotorealistisia leikkaus- ja julkisivuotteita ympäristöstä. Otteita käytettiin kilpailun lähdeaineistoina, jotta ne olisivat yhteismitallisia ympäristön kanssa.  Kilpailun kärkikolmikosta kaikki hyödynsivät FCG:n tuottamia materiaaleja ainakin leikkausotteiden osalta. 


Kysy lisää fotogrammetriamalleista:  projektipäällikkö Jussi Partanen, FCG Suunnittelu ja tekniikka, jussi.partanen(at)fcg.fi, puh. 044 734 6387


Katso videolta Suomenlinnan fotogrammetriamallit 


Ylen uutinen arkkitehtuurikilpailun tuloksista

Maija Jokiniemi (maija.jokiniemi a fcg.fi), 10.2.2017Takaisin