Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Tuottoa Lähde-energiantuotantoratkaisulla

Tuottoa Lähde-energiantuotantoratkaisulla

FCG Suunnittelu ja tekniikka on kehittämässä Lähde-energiantuotantoratkaisua Gasum Oy:lle.

Lähde on energiantuotantoratkaisu, joka yhdistää energiatehokkaasti mikrokokoisen sähkön ja lämmön yhteistuotantojärjestelmän ja lämpöpumpun. Kokonaan kotimaisiin ja uusiutuviin energianlähteisiin perustuva Lähde tuottaa kiinteistöille lämpöä, jäähdytystä ja sähköä.

”Lähde yhdistettiin rakennusalalla laajalti tunnettuun ja arvostettuun IDA ICE energia- ja olosuhdesimulointiohjelmaan kaikkien ohjelmaa hyödyntävien käytettäväksi”, projektipäällikkö Mika Strachan FCG Suunnittelu ja tekniikasta kertoo.

GasumLisäksi hankkeessa luotiin virtuaalinen energia- ja olosuhdesimulointimalli olemassa olevasta toimistorakennuksesta ja vertailtiin Lähde-energiantuotantoratkaisun taloudellisuutta kaukolämpöön. ”Herkkyystarkastelussa havaittiin, että biokaasun ja kaukolämmön hinnan ollessa samalla tasolla Lähteellä saavutetaan 13 prosentin tuotto verrattuna kaukolämpöön”, Strachan sanoo.

Hankkeen alikonsultteina toimivat EQUA Simulation Finland ja SUST. Design & Consulting. Tilaajan yhteyshenkilönä ja Lähde-energiantuotantoratkaisun keksijänä hankkeessa toimi Gasum Oy:n kehityspäällikkö Åke Vikstedt.

 
Lisätietoja:
Projektipäällikkö, johtava asiantuntija Mika Strachan, FCG Suunnittelu ja tekniikka, mika.strachan(at)fcg.fi, puh. 040 130 7017

Kehityspäällikkö Åke Vikstedt, Gasum Oy, ake.vikstedt(at)gasum.fi, puh. 0400 475 637

Maija Jokiniemi (maija.jokiniemi a fcg.fi), 20.2.2017Takaisin