Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Atk-päivät alkoivat Finlandia-talolla

Atk-päivät alkoivat Finlandia-talolla

Sosiaali- ja terveydenhuollon atk-päivät kokosi Finlandia-taloon yli 1 700 asiantuntijaa

Kuntaliiton ja FCG Koulutuksen järjestämät perinteikkäät ja valtakunnalliset Sosiaali- ja terveydenhuollon atk-päivät alkoivat tänään tiistaina Finlandia-talolla. Mukana järjestelyissä olivat tänä vuonna myös HUS ja Helsingin kaupunki.

Alan murros heijastuu päivien ohjelmatarjonnassa: kärjessä niin puheenvuoroissa kuin koko yhteiskunnallisessa keskustelussa ovat kansalliset sähköiset sote-palvelut ja digitaalinen tuki asiakkaalle ja ammattilaiselle.

Päivien aluksi Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Reina hahmotteli sitä, miten maakunnat nivoutuvat kuntiin. Kuntien rooli on jatkossakin vahva ja tärkeä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämisessä. Vaaroja matkan varrella kyllä on:

- Sote- ja maakuntauudistuksen valinnanvapauden piirissä olevien palveluiden yhtiöittämisvelvoite sisältää riskejä, jotka voivat johtaa tukipalveluiden, kuten tietojärjestelmäratkaisujen hallitsemattomaan pirstaloitumiseen tavalla, joka ei tue uudistuksen keskeisiä tavoitteita, Reina muistutti.
- Esimerkiksi tällä hetkellä useissa maakunnissa on käytössä tai tulossa käyttöön koko maakunnan kattavia asiakas- ja potilastietojärjestelmiä, joiden kehittämiseen on panostettu merkittävästi. Mikäli lainsäädännöllä ei selkeästi mahdollisteta maakunnallisesti yhtenäisten tietojärjestelmien hyödyntämistä, uhkaa tämä kasvattaa entisestään uudistuksen edellyttämiä investointitarpeita sekä pidentää toteutusaikataulua, Reina varoitti.

Atk-päivillä FCG Koulutuksen, FCG Konsultoinnin ja FCG Datawellin asiantuntijat näkyvät ja jakavat tietoa FCG:n palveluista yrityksen näyttelyosastolla. Atk-päivät jatkuvat vielä keskiviikkona 24.5.


www.atkpaivat.fi

Arja Kiisseli (arja.kiisseli a fcg.fi), 23.5.2017Takaisin