Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Juhani Pirinen Radio Suomessa: Päiväkotien ja koulujen korjaamiseen tarvitaan korjausrakennusohjelma

Juhani Pirinen Radio Suomessa: Päiväkotien ja koulujen korjaamiseen tarvitaan korjausrakennusohjelma

Sisäilmaongelmat ovat yhteiskunnan yhteinen ongelma. 95 prosenttia niistä esiintyy vanhoissa rakennuksissa, joiden korjaamiseen on tartuttava.

– Meillä koulujen keski-ikä on yli 50 vuotta ja päiväkotien yli 40 vuotta. Nämä pitäisi korjata ennen pitkää. 

– Me tarvitsimme päiväkotien ja koulujen korjaamiseen rakennuskorjausohjelman, jossa valtio keskitetysti lähtisi ratkomaan ongelmaa. Ja loisi toimintatavat, mitä korjataan ja miten korjataan – sekä ratkaisisi, miten tämä työ rahoitetaan, FCG:n toimialajohtaja Juhani Pirinen peräänkuulutti tänään Radio Suomen Ajantasa-ohjelmassa, joka käsitteli sisäilmaongelmaa Suomessa.

Kuuntele pe 9.6.lähetetty Ajantasa-ohjelma Yle Areenassa. Sisäilmaosuus alkaa kohdasta 11:39 

Ajantasa-ohjelma jatkoi rakennusterveyskeskustelua, joka käynnistyi perjantaiaamuna Valtioneuvostossa. Tilaisuudessa pääministeri Juha Sipilä kertoi hallituksen käynnistävän Terveiden tilojen vuosikymmen -toimenpideohjelman, joka tuodaan eduskuntaan syksyllä.

- Terveet, oppimista tukevat koulut ovat strateginen sijoitus Suomen tulevaisuuteen. Ne ennaltaehkäisevät terveysriskejä ja säästävät terveydenhoidon kuluja. Kouluista siirtyy työelämään terveitä nuoria, asunto, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen totesi Valtioneuvoston tilaisuudessa.

Valtioneuvoston tiedote Terveiden tilojen vuosikymmen -ohjelmasta

Lue lisää
FCG:n rakennusterveys ja sisäilmasto -palveluista 
FCG Koulutuksen Tervettä Suomea rakentamassa –ajankohtaisfoorumista 

Katariina Kääpä (katariina.kaapa a fcg.fi), 9.6.2017Takaisin