Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Valtuustokauden vaihdos – FCG tukee kuntien strategiatyötä

Valtuustokauden vaihdos – FCG tukee kuntien strategiatyötä

Strategiatyö on valtuustokauden vaihduttua ajankohtaista nyt monissa kunnissa. Myös uusi kuntalaki edellyttää kunnilta strategiaa.

”Meillä on menossa strategiahankkeita useissa kunnissa eri puolilla Suomea”, projektijohtaja Kimmo Haapasalo FCG:n Johdon konsultoinnista sanoo. 

”Strategioissa painottuvat tulevaisuuden kunnan perustekijät eli elinvoiman kehittäminen ja kuntalaisten hyvinvointi. Myös palvelujen järjestäminen on olennainen kysymys sote- ja maakuntauudistuksen muuttaessa toimintaympäristöä.”

Osallistavat menetelmät käytössä 


Kuntien toimintaympäristön analysoimisessa ja kehityskohteiden tunnistamisessa hyödynnetään muun muassa seminaarityöskentelyä erilaisen tausta-aineiston ohella.

”Tilaisuuksissa käytetään myös vuorovaikutteisia menetelmiä, jolloin saamme asiakasorganisaation näkemyksiä analyysien tueksi mahdollisimman monipuolisesti. Osallistamme myös kunnan asukkaat ja sidosryhmät strategiaprosessiin tekemällä heille kyselyjä tai käyttämällä muita, vuorovaikutteisia ja moderneja menetelmiä”, Haapasalo kertoo.

”Tuemme kuntien tulevaisuustyötä tässä haastavassa muutostilanteessa, jota nyt elämme. Tavoitteena on vahvistaa kunta-asiakkaidemme asemaa yritysten sijoituspaikkoina ja houkutella asukkaita.”


Lisätietoja: 

projektijohtaja Kimmo Haapasalo, FCG Johdon konsultointi, kimmo.haapasalo(at)fcg.fi, puh. 040 520 3020
johtava konsultti Sirpa Korhonen, FCG Johdon konsultointi, sirpa.korhonen(at)fcg.fi, puh. 050 366 7771 

Tutustu FCG Johdon konsultoinnin strategiapalveluihinAlla maailmanpyörä-näkymä toimintaympäristön muutoksiin (lähde: Kuntaliitto)


Kl Maailmanpyora

Maija Jokiniemi (maija.jokiniemi a fcg.fi), 26.6.2017Takaisin