Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Kohti parempaa ympäristöä: Suojatiet saivat isot STOP-merkit

Kohti parempaa ympäristöä: Suojatiet saivat isot STOP-merkit

FCG Suunnittelu ja tekniikan tavoitteena on tehdä päivittäin työtä paremman ympäristön puolesta, mitä myös laatu- ja ympäristöpolitiikamme korostaa. Mutta mitä tämä oikeastaan tarkoittaa käytännössä? Miten laatu, vastuullisuus ja parempi ympäristö näkyvät arkityössä?

– Se tarkoittaa konkreettisesti vaikkapa sitä, että koulurakennuksen peruskorjaustyömaan vieressä olevan leikkikentän keinut huputettiin. Huput laitettiin siksi, etteivät keinut houkuttele lapsia leikkimään kentälle, joka suljettiin aidalla viereisen työmaan vuoksi, projektipäällikkö Mika Kaakkomäki kuvaa.

Esimerkki on keravalaisen Kurkelan koulun laajennuksesta ja peruskorjauksesta, jossa FCG toimi rakennuttajakonsulttina. Mika Kaakkomäki toimi hankkeen turvallisuuskoordinaattorina.

Raskas liikenne tuli lasten reiteille

Mika Ja Lapset


Kurkelan koulun työmaalla lisähaasteita toi se, että koulun ja päiväkodin toiminta jatkui rakennustyön lomassa ja naapurissa sijaitsi toinen päiväkoti. Lisäksi työmaan vaikutuksesta läheinen kevyen liikenteen väylä jouduttiin sulkemaan ja liikenne ohjaamaan kiertotielle. Se tarkoitti sitä, että turvallisuuskoordinaattorin oli katsottava pitkälle työmaa-aidan ulkopuolelle.

– Lähialueen kaduille rakennettiin hidasteita, suojateiden kohdalle maalattiin ajoneuvoliikenteen pysäytysviivat ja STOP-merkit vaihdettiin isommiksi, Kaakkomäki jatkaa.

Nämä järjestelyt olivat tarpeen, koska työmaan raskaat kuljetusautot tulivat alueelle, jossa kulkee paljon pikkulapsia. Työmaaliikenteen seassa liikkuivat myös autoillaan vanhemmat, jotka kiireessä toivat ja hakivat lapsia kouluun ja päiväkoteihin.

– Ympäristön turvallisuus nousee entistäkin tärkeämmäksi, kun työskennellään julkisten rakennusten parissa ja ympäristössä, jossa liikkuu pieniä lapsia tai vanhuksia.

– Rakennustyömaan vastuualue on työmaa-aidan sisäpuolella. Kun turvallisuuden laatua korostetaan, on entistä enemmän otettava huomioon työmaan vaikutusta myös aidan ulkopuolelle ympäristöön, Kaakkomäki kiteyttää.

FCG Suunnittelu ja tekniikka noudattaa työssään laadunhallintaa koskevan ISO 9001 standardin mukainen laatujärjestelmää ja ympäristöasioiden hallintaa koskevan ISO 14001 standardin mukaista ympäristöjärjestelmää.

Tutustu palveluihimme FCG Suunnittelu ja tekniikka

Katariina Kääpä (katariina.kaapa a fcg.fi), 23.8.2017Takaisin