Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

HS: Hometalon voi myös kunnostaa

HS: Hometalon voi myös kunnostaa

Homelöydös talossa, tarkoittaako se automaattisesti koko talon purkua. Ei aina. Kun talo tutkitaan kunnolla, voi paljastua, että rakennuksen voin kunnostaa vieläpä järkevillä kustannuksilla.

Perhe osti talon pelkkään kuntokartoitukseen luottaen. Sitten alkoi homeinen todellisuus paljastua, Helsingin Sanomat (23.9.2017) kertoi lauantaina ilmajokelaisen perheen hometaloremontista ja –helvetistä – joka on hyvää vauhtia matkalla kohti onnellista päätöstä. 

Homelöydös talosta ei automaattisesti tarkoita koko talon purkua, kuten kauhukuvat usein kertovat. Homevaurioisen talon voi myös kunnostaa, kuten Ilmajoella.  

- Jos on tehty kunnolliset tutkimukset ja todettu, että talon voi järkevin kustannuksin korjata, niin ehdottomasti kannattaa korjata. Mutta jos korjaaminen on kiikun kaakun, niin sitten ei. Tieto rakennuksen kunnosta on tässä kaiken A ja O, FCG:n rakennusterveysasiantuntija Heidi-Johanna Jokelainen kertoo Hesarin jutussa.

Jokelainen muistuttaa lehdessä myös, että homeongelmia voi kaikenikäisissä taloissa, myös uusissa. 

 – Esimerkiksi vanha rintamamiestalo, joka on hyvin huollettu ja ennakoiden korjattu, voi olla paremmassa kunnossa kuin monet nykyasunnot. Kaikki riippuu siitä, miten taloa on pidetty.

Lue lisää HS:n artikkelista hometalon remontista

FCG tarjoaa kokonaisvaltaista palvelua sisäilmaongelmien hallitsemiseen.
Tutustu rakennusterveys- ja sisäilmasto -palveluihimme

Katariina Kääpä (katariina.kaapa a fcg.fi), 25.9.2017Takaisin