Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Hyvin suunniteltu oppimisympäristö tukee oppimista

Hyvin suunniteltu oppimisympäristö tukee oppimista

Yksi luokka ja yksi opettaja ovat pian historiaa. FCG:ssä on perehdytty syvällisesti viime vuonna tulleeseen uuteen opetussuunnitelmaan ja sen vaikutuksiin kouluihin.

− Suurimpia muutoksia kouluissa on siirtyminen monimuotoiseen oppimiseen. Työskentely määrää tilaa eikä toisinpäin. Päivän aikana liikutaan eri tiloissa, ja ryhmän koko vaihtelee 2-40 henkilön välillä. 

– Historiaa on yksi opettaja, oma luokka ja se pitkä käytävä. Yhteisopettajuus ja työskentely työpareina ja ryhminä muuttaa opettajuutta, FT, KM Raila Oksanen FCG:ltä kertoo tuoreessa Rakennamme-julkaisussa

Työskentely on liikkuvaa ja dynaamista ja tilojen pitää pystyä muuntumaan. Oppilaat nähdään nyt aktiivisina toimijoina.

− Koulu on kokoelma erilaisia tiloja, ja oppimista tapahtuu myös ulkona. Murtautuminen vanhoista kaavoista ei kuitenkaan tarkoita meluisaa ”avokonttoria”. Kouluissa on edelleen lapsen turvallinen oma kotiryhmä sekä rauhallisia, suljettavia tiloja, sisustusarkkitehti Mervi Alaluusua FCG:ltä muistuttaa.

Lue lisää artikkelista Hyvin suunniteltu oppimisympäristö tukee oppimista

FCG tarjoaa palveluja oppimisympäristöjen kehittämiseen

Tarjolla on niin tilasuunnittelun, muutoskonsultoinnin kuin rakennusterveydenkin asiantuntijoita. Uudenlaiset työparit yhdistävät esimerkiksi pedagogiikan ja arkkitehtuurin ymmärrystä.

Lue myös Nova Schola Finlandia –hanke 

Lisätiedot
Raila Oksanen, johtava konsultti, raila.oksanen a fcg.fi, 050 439 5619

Katariina Kääpä (katariina.kaapa a fcg.fi), 19.9.2017Takaisin