Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Miten kuntajohtaminen uudistetaan

Miten kuntajohtaminen uudistetaan

Kunta-alan suuret muutokset edellyttävät myös uudenlaista johtamista. Miten johtamisen olisi muututtava ja miten muutos tehdään? Kuntamarkkinoilla kokoontui joukko kuntajohtajia pureskelemaan aihetta. Keskustelun moottoreina toimivat Marita Lehikoinen ja Timo Huttunen FCG valmennuspalveluista.

Miksi johtamisen pitää uudistua? 

- Kuntalaiset osaavat vaatia paljon enemmän kuin aikaisemmin. Vaikka ei haluta lähetä mukaan politiikkaan tai päätöksentekoon, halutaan olla vaikuttamassa yksittäisissä asioissa, kaupunginjohtaja Christoffer Masar Kauniaisista totesi.

- Asukkaiden vaatimuksiin liittyy olennaisesti avoimuus ja läpinäkyvyys. Se haastaa johtamista. Ajatus, että ensin valmistellaan pienessä piirissä ja sitten vasta tullaan julkisuuteen ei enää toimi. Pitää olla uskallusta olla avoin jo valmisteluvaiheessa, kaupunginvaltuutettu Tiina Elo Espoosta jatkoi.

Miten johtamisen tulisi muuttua ja miten johtajan uudistua?

- Ihmissuhdetaitojen ja itsensä johtaminen. Ei voi johtaa toisia, jos ei pysty johtamaan itseään. Johtamistyötä ei voi tehdä yksin. Se asettaa luottamus- ja virkamiesjohdolle haasteen. Asenneilmastoa tulee kehittää siihen suuntaa, että tehdään yhdessä, kasvatus ja opetus toimialan toimialajohtaja Tiina Larsson Keravalta tähdensi

- Itsensä kehittäminen on keskeistä. Kun johtaja kehittää itseään ja haastaa itsensä, organisaation kehittymisvalmiudet ovat paremmat kuin sellaisessa, jossa johtaja on mielestään ollut valmis johtamaan jo vuosia sitten, valtuuston varapuheenjohtaja ja Juha Vasama Porista korosti.

Mistä eväitä johtamisen uudistamiseen?

FCG valmennuspalvelut tarjoaa valmiuksia ja varmuutta johtamiseen sekä eväitä  uudistuksiin ja muutoksiin.

Tule mukaan valmennukseen


Lue lisää FCG:n valmennuspalveluista

Katariina Kääpä (katariina.kaapa a fcg.fi), 15.9.2017Takaisin