Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Nepalin vesiprojekti kolmanneksi kansainvälisessä IPMA-palkintosarjassa

Nepalin vesiprojekti kolmanneksi kansainvälisessä IPMA-palkintosarjassa

FCG Internationalin Nepalin vesiprojektin voittokulku jatkuu. Projekti valittiin maailman kolmanneksi parhaaksi IPMA - International Project Management Associationin Community Service/Development Project -palkintosarjassa. Kansainväliset projektipalkinnot jaettiin IPMA:n maailmankongressissa Kazakstanissa tällä viikolla.

Samainen Nepalin projekti palkittiin Suomen Projektiyhdistyksen Vuoden projektina 2016. Vesiprojekti osa Suomen kahdenvälistä kehitysyhteistyötä Nepalin kanssa ja hankkeen toinen vaihe. Projektin tavoitteena oli lisätä hyvinvointia ja vähentää köyhyyttä kestävällä vesivarojen hallinnoinnilla. Se toteutettiin Nepalin syrjäisillä seuduilla vaativissa olosuhteissa 2010-2016. 

Hanke toi esimerkiksi talousveden 144 000 paikalliselle asukkaalle, perustason sanitaation kuten talokohtaiset vessat 358 000 asukkaalle, kotipuutarhan kastelujärjestelmän 28 000 asukkaalle ja pienvesivoimalla tuotettua sähköä 41 000 asukkaalle. Projektin kokonaisbudjetti oli 26,1 M€, josta Suomen valtion osuus oli 15,5 M€.

Katso videolta, miten hanke on tuonut talousvettä, talokohtaisia vessoja ja kastelujärjestelmiä kotipuutarhoihin sadoilletuhansille nepalilaisille.

Dsc 0269

Katariina Kääpä (katariina.kaapa a fcg.fi), 8.9.2017Takaisin