Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Uusi opas taloyhtiöille: Näin kilpailutat korjausurakan

Uusi opas taloyhtiöille: Näin kilpailutat korjausurakan

Kuinka löytää paras urakoitsija taloyhtiön korjaushankkeisiin? Miten toteuttaa hankkeen tarjouskilpailu ja arvioida saadut tarjoukset?

Uusi opas Korjauspalveluiden laadullinen hankinta taloyhtiössä opastaa taloyhtiön hallituksen, isännöitsijän ja rakennuttajan käytännönläheisesti läpi koko urakkakilpailutuksen.

Opas sopii avuksi erityisesti laajojen korjausten kuten putki- tai julkisivuremonttien toteutukseen. Se kuvaa koko urakkakilpailutuksen vaihe vaiheelta korjausten tavoitteiden määrittelystä urakoitsijan valintaan. Oppaasta löytyvät myös työkalut ja ohjeet, miten arvioida ja pisteyttää saadut tarjoukset. 

Oppaan on julkaissut Rakentamisen Laatu RALA oy ja sen on kirjoittanut projekti-insinööri Tino Raatikainen FCG:ltä. 

– Ohjeessa esitetään, kuinka urakan päätoteuttaja voidaan valita arviointimenettelyllä, jossa otetaan huomioon hinnan lisäksi taloyhtiön korjaukselle asettamat tavoitteet

– Arviointimenettely on järjestelmällinen tapa arvioida rakentamispalveluiden tarjoushinnan ja laadun suhdetta niin, että palvelun tilaaja saa maksamalleen urakkahinnalle parhaan mahdollisen vastineen, oppaan kirjoittaja Tino Raatikainen FCG:ltä kuvaa.

Lue opas Korjauspalveluiden laadullinen hankinta taloyhtiössä. 
Tino Raatikainen. Rakentamisen Laatu RALA oy 2017.

B13 Korjauspalveluiden Laadullinen Hankinta T
749 KB, päivitetty 26.9.2017

 
Ota käyttöön tarjouskilpailun arviointitaulukko 

Rala Korjauspalveluiden Laadullinen Hankinta
44 KB, päivitetty 26.9.2017

FCG taloyhtiön kumppanina
Taloyhtiö, meiltä saat kaikki selvitys- ja tutkimuspalvelut sekä peruskorjaushankkeiden suunnittelu- ja rakennuttamispalvelut yhden yhteyshenkilön kautta. Tutustu FCG:n palveluihin taloyhtiöille.  

Katariina Kääpä (katariina.kaapa a fcg.fi), 26.9.2017Takaisin