Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Vertailukelpoisuus sote-tietotuotannon kärkeen

Vertailukelpoisuus sote-tietotuotannon kärkeen

Vertailukelpoinen tieto on keskiössä sote-palveluiden johtamisessa. Tämä nousi esille Kuntamarkkinoilla Sote-mittaritiedon hyödyntämistä käsittelevässä paneelikeskustelussa.

FCG:n järjestämään paneelikeskusteluun osallistuivat THL:n tutkimuspäällikkö Timo Seppälä, KELAn tieto- ja viestintäyksikön päällikkö Hannemari Mikkola ja STM:n neuvotteleva virkamies Hannu Hämäläinen pohtivat vastauksia FCG:n Petra Kokon ja Kari Lappalaisen esittämiin kysymyksiin.

- Tarvitsemme tietoa toiminnan arviointiin, organisaatioiden ja yksiköiden vertailuun. Vertailukehittäminen on ydinasia, KELAn Hannemari Mikko kiteytti mittaritiedon tarvetta.
 
- Valtiontalouden johtamisessa tarvitaan vertailutietoa, jotta nähdään, onko rahaa riittävästi palveluiden tuottamiseen. Benchmarkkaus on avain. Sitä ei voida tehdä, jos tietosisällöt eivät ole vertailukelpoisia, THL:n Seppälä totesi
- Tuotteistus on ainoa järkevä tapa rakenteistaa sote-palveluiden tuotantoa. Tieto pitää tuottaa lähtökohtaisesti vertailukelpoiseksi.
 
- Tietovarantoperusta paranee ja digitalisoituu, jolloin olemme entistä reaaliaikaisemmassa järjestelmässä. Välineet kyllä paranevat, kun vain osaamme niitä vaatia. Johtaminen on reaaliaikaisempaa ja ennakoivampaa. Näin visioi tulevaisuutta STM:n Hannu Hämäläinen.

FCG ylläpitää ja kehittää useita sosiaali- ja terveydenhuollon luokitusjärjestelmiä analysoinnin, seurannan ja johtamisen tueksi. 

Tutustu hyvinvoinnin johtamiseen palveluihimme ja työkaluihimme 
FCG:n Hyvinvointipalvelut
www.soteluokitustuotteet.fi

Kuvassa Sote-tiedon vertailukelpoisuuden puolesta puhuivat Hannemari Mikkola ja Hannu Hämäläinen.

Katariina Kääpä (katariina.kaapa a fcg.fi), 15.9.2017Takaisin