Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Pooki ja Nordic Sonar tekevät mittauksia sisävesillä ja merialueilla

Pooki ja Nordic Sonar tekevät mittauksia sisävesillä ja merialueilla

Tiesitkö että, FCG:läisen työhuoneen ikkunan takana saattaa näyttää tältä – syysaamuiselta Saaristomereltä. Kyllä, aivan totta. Tämän näkymän voit kohdata, kun hyppäät FCG:n Nordic Sonar -aluksen kyytiin

Nordic Sonar seilaa merellä

Nordic Sonar on toinen FCG Suunnittelu ja tekniikan vesiväylät -toimialan kahdesta aluksesta, joilla tehdään vesialueiden tutkimuksia. Turussa kotisatamaansa pitävä alus suorittaa esimerkiksi vesiväylien haraus- ja luotaustöitä merialueilla pääasiassa Suomen rannikolla. 

Lähes 15 metrinen lasikuitualus tilattiin Englannista vuonna 2013. Seuraavana vuonna valmistunut alus ajettiin Hollannin, Saksan ja Ruotsin kautta Suomeen. Matka kesti noin kahdeksan vuorokautta, projektijohtaja Jari Kemi FCG:ltä kertoo.  


45 Lounastauko

Pooki siirtyy pyörienkin päällä

Pooki on sisaralustaan pienempi alumiinivene, jolla liikutaan matalikoilla ja lähellä rantaa. Sillä hoituvat Nordic Sonarin tapaan niin haraus- kuin luotaustehtävät tai vaikkapa merimerkkien kuntoarvioinnit. Reilu kuusimetrinen alumiinivene siirtyy kotisatamastaan Turusta kätevästi trailerilla sisävesi- ja merialueille ympäri Suomen.


18 Pooki Maisema Kuva


Avovesikausi jatkuu jäihin asti

Vaikka ensilunta saadaan pian Etelä-Suomea myöten, jatkuu alusten avovesikausi edelleen. Vastikään Pooki teki luotauksia Ryydynpohjassa Näsijärven pohjukassa Tampereella. Loka-marraskuun vaihteessa se suuntaa parin viikon ajaksi Kuopion, Savonlinnan ja Joensuun vesistöille. Kummallakin aluksella tehdään tutkimuksia kunnes vedet jäätyvät marras-joulukuussa.

Hyppää FCG-alusten matkaan. Seuraa kuvia ja tarinoita Pookin ja Nordic Sonarin matkoilta Facebookissa 

Tutustu palveluihimme Vesialueiden tutkimukset ja mittaukset

Katariina Kääpä (katariina.kaapa a fcg.fi), 24.10.2017Takaisin