Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Digikaava.fi – uusi sivusto digitaalisesta kaavoituksesta

Digikaava.fi – uusi sivusto digitaalisesta kaavoituksesta

Uusi verkkopalvelu Digikaava.fi kokoaa yhteen tietoa digitaalisesta kaavoituksesta.

Digikaava.fi-sivusto on osa FCG:n Digikaavoitus-hanketta, joka kehittää uusia käytäntöjä ja teknisiä ratkaisuja kaavoitukseen. Hankkeen tavoitteena on sujuvoittaa ja nopeuttaa kaavoitusprosessin läpivientiä sekä parantaa vuorovaikutusta kaavoittajien ja sidosryhmien välillä kaavoitusprosessin aikana. 

Osana digikaavoitushanketta syntyy kaavoittajien käyttöön tietokantapohjainen kaava ja sen julkaisukanava FCG Digikaava. Työkalu rakentuu kuntien pilottikohteissa, joita hankkeessa on mukana Helsingistä, Oulusta, Pihtiputaalta ja Sipoosta. 

Pilottikohteiden tarkoituksena on kehittää digikaavoituksen käytäntöjä ja teknisiä ratkaisuja osana omia kaavoitusprosessejaan talven aikana. Digikaava.fi-sivustolle kootaan tietoa pilottikohteista ja niiden kaavoista hankkeen edetessä.

FCG:n Digikaavotus-hanke on saanut rahoitusta Rakennetun ympäristön ja rakentamisen digitalisaatio -hankkeelta KIRA-digiltä, joka on yksi hallituksen kärkihankkeista. Hanke kestää vuoden 2018 loppuun.

Tutustu Digikaava.fi 
Lue lisää Digikaavoitus-hankkeesta

Lisätiedot Jan Tvrdý, johtava asiantuntija, alueidenkäytön konsultointi
puh. 050 590 2832, jan.tvrdy a fcg.fi  

Katso myös KIRA-digi

Yläkuvassa Oulun Lasaretti-kortteli, joka on yksi Digikaava-pilottikohteista. Alla Digikaava.fi.

Digikaava Etusivu

Katariina Kääpä (katariina.kaapa a fcg.fi), 8.11.2017Takaisin