Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Muunneltava ja kaunis päiväkoti Silva sai hyvän rakentamisen tunnustuspalkinnon

Muunneltava ja kaunis päiväkoti Silva sai hyvän rakentamisen tunnustuspalkinnon

”Päiväkoti Silva on hyvä esimerkki myös muiden kuntien päättäjille ja julkiseen rakentamiseen: laatuun kannattaa panostaa.”

Näin kuvailee Turun Sanomien raati Kemiönsaarella sijaitsevaa päiväkoti Silvaa, joka sai TURKU SAFA – hyvän rakentamisen tunnustuspalkinnon. Turun Sanomat valitsi päiväkodin lehdistön suosikkikohteeksi Suomen Arkkitehtiliiton Turun paikallisosaston juhlagaalassa viime viikolla.

Vuonna 2015 valmistuneen päiväkodin on suunnitellut FCG Suunnittelu ja tekniikka. Arkkitehtina toimi alikonsultti Juhana Marttinen (arkkitehti, SAFA). Mukana FCG:ltä olivat sisustusarkkitehti Elina Salakari Helsingistä ja pihasuunnittelija Tiina Puska Turusta. 

Käytännöllinen ja toimiva – taide osana rakennusta

”Päiväkoti on muunneltava, sen käyttö on monipuolista ja taide on tuotu luontevalla tavalla osaksi rakennusta. Tilat ovat käytännölliset ja toimivat, mutta myös esteettisesti kauniit”. Näin perustelee Turun Sanomien raati myöntämäänsä palkintoa.

– Rakennuksen runko on mitoitettu siten, että rakennusta voidaan käyttää myös muihin tarkoituksiin vaikkapa hoitokotina, jos päiväkotia ei jossain vaiheessa enää tarvita. Sisätiloissa ei ole kantavia rakenteita ja väliseinät ovat vapaasti muunneltavissa, sisustusarkkitehti Elina Salakari FCG:ltä kertoo.

Luonto ja taide tulevat kauniissa päiväkodissa lähelle. Ikkunoiden värikkäät kehykset tekevät niistä näkyvistä maisemista tauluja.

– Luontoaiheiset kuva-aiheet ja teokset toistuvat rakennuksen seinissä ja lattioissa, Salakari esittelee.

Lue lisää Turun Sanomien Turku SAFA –palkintoartikkelista


Tutustu palveluihimme FCG Arkkitehdit 

Katariina Kääpä (katariina.kaapa a fcg.fi), 22.11.2017Takaisin