Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

TÖISSÄ FCG:llä: FCG Akatemia kouluttaa projektijohtamisen huippuosaajia

Mitä yhteistä on kultakaivoksen hulevesillä, EU:n tietosuoja-asetuksella ja FIM-toimintakykymittarilla? Vastaus kysymykseen on ytimekäs: FCG Akatemia.

Näiden asioiden parissa työskentelevät FGC Suunnittelu ja tekniikan projektipäällikkö Eeva-Riikka Bossmann, FCG-konsernin tietoturvapäällikkö Vesa Nyman ja FCG Konsultoinnin erityisasiantuntija Auli Karttunen opiskelivat yhdessä juuri päättyneessä kahdeksannessa FCG Akatemiassa.

– Koulutuksessa kävi ilmi, miten erilaisia ja monipuolisia projekteja FCG tekee aina STE:n laajoista projekteista, tutkimusprojekteihin ja tyypillisiin konsulttiprojekteihin. 

– Koulutuksesta ja muiden kokemuksien kuuntelemisesta oppi erilaisiin käyttötarkoituksiin soveltuvia projektien läpivientimalleja ja -työkaluja, tietojärjestelmäprojektien parissa työskennellyt Vesa Nyman kiteyttää akatemian antia.

Kohti IPMA C-level -sertifikaattia

Akatemia on FCG:n sisäinen johtamisohjelma, jonka teemana oli tänäkin vuonna projektiliiketoiminnan johtaminen. Osallistumisen edellytyksenä on vahva ja pitkä kokemus projektinjohdosta, jota koulutuksessa syvennetään entisestään.

– Tarkoitus on kouluttaa projektijohtajia, jotka voivat ottaa vastuulleen oman toimialansa laajoja projekteja tai koko yrityksen tasolla monialaisia isoja hankkeita riippumatta niiden substanssista, akatemiasta vastaava projektijohtaja Kuisma Reinikainen FCG Suunnittelu ja tekniikasta kertoo.

Aiheita akatemiassa olivat esimerkiksi projektitalouden työkalut, Lean-ajattelu ja erilaisten henkilöprofiilien johtaminen. Koulutuksen päätteeksi osallistujat suorittavat IPMA C-level -sertifikaatin. Se on kansainvälinen projektijohtamisen pätevyyssertifiointi, jonka Suomessa myöntää Projektiyhdistys.

– FCG Akatemia eroaa juuri tässä muiden konsulttiyritysten sisäisistä projektijohtamisen koulutuksista, sillä meillä pääsee suorittamaan ulkopuolisen kansainvälisen sertifikaatin, Reinikainen painottaa.

IPMA C-level -sertifikaatti oli sekä sote-tutkimustyötä tekevälle Karttuselle että Infra-palvelualueella Katu ja verkostot -tiimissä työskentelevälle Bossmannille yksi akatemian osallistumisen tavoitteista.

– Projektin hallintamenetelmät sekä tutustuminen ja verkostoituminen muiden FCG:n projektipäälliköiden kanssa, Karttunen listaa koulutuksen antia.

Bossmann asetti tavoitteeksi myös laajemmin ihmisten ja asioiden johtamisen ymmärtämisen ja syventämisen. 

– Paras anti oli muut akatemialaiset ja heidän kanssaan eri teemoista käydyt keskustelut. Ihmiset tätä työtä tekee ja ihmiset ovat tämän työn suola ja sokeri, Bossmann jatkaa.


Kiinnostaisiko sinua työskennellä FCG:llä?
Katso monipuoliset uramahdollisuutemme ja avoimet työpaikkamme www.fcg.fi/fin/ura_fcg_lla

Katariina Kääpä (katariina.kaapa a fcg.fi), 17.11.2017Takaisin
TÖISSÄ FCG:llä: FCG Akatemia kouluttaa projektijohtamisen huippuosaajia Eeva Riikka Bossmann 250

”Opin akatemian aikana paljon itsestäni johtajana ja mihin suuntaan voisin itseäni kehittää.”
Eeva-Riikka Bossmaan FCG Suunnittelu ja tekniikka

Auli Karttunen 250

”Projektinjohtaminen on nyt hallitumpaa ja tietoista. Uskallan ottaa suurempia projekteja johdettavakseni.”
Auli Karttunen FCG Konsultointi

Vesa Nyman 250

”Projektin aloituksen tärkeys terävöityi ja siihen liittyvät kriittiset tekijät. Asiakkaan hyötytavoite pitää olla selvillä sekä projektin mitattavat tavoitteet tarkoin määritelty.”
Vesa Nyman FCG Finnish Consulting Group