Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

TÖISSÄ FCG:llä: Hyviä vinkkejä ja verkostoitumista projektipäällikkökoulutuksessa

TÖISSÄ FCG:llä: Hyviä vinkkejä ja verkostoitumista projektipäällikkökoulutuksessa

– Projektin osittaminen eri tehtäviin ja listaus, mitä kunkin tehtävän alle kuuluu. Tämän aion tehdä työn alla olevassa projektissa jo heti huomenna.

Näin kiteyttää projektijohtaja Maarit Korhonen Helsingistä FCG Suunnittelu ja tekniikan projektipäällikkö II -koulutuksen antia koulutuspäivän päätteeksi.

Myös rakennesuunnittelija Hannu Heiskari Kemistä nappasi päivästä eväitä omaan arkityöhönsä. 


'– Pikku vinkkejä ja paljon hyödyllistä asiaa projektien johtamistehtäviin –  siihen miten kannattaa luovia eteenpäin, hän kertoo.

Yhteisen pöydän ääressä kaksikon kanssa istuu ohjelmistokehittäjä Topi Karilainen Tampereelta. Korhonen ja Heiskari ovat jo kokeneita projektintekijöitä, Karilaisella näitä töitä on vasta edessä. 

- Kehityskeskustelussa oli esimiehen kanssa puhetta, että projektipäällikönomaisia tehtäviä on luvassa. Tämä koulutus valmistaa hyvin siihen, Karilainen tuumaa. 

Kaikki kolme projektipäällikkökurssilaista ovat suhteellisen tuoreita FCG:läisiä. He ovat aloittaneet talossa reilun vuoden sisällä.

– Päivän paras anti onkin ollut verkostoitua talon sisällä ja tavata paljon eri ihmisiä ympäri Suomea, Korhonen kertoo.

– On mukava käydä porisemassa muiden kurssilaisten kanssa ja huomata, että samojen ongelmien kanssa painitaan, Heiskari jatkaa.

Koulutukseen uran oikeassa vaiheessa

FCG Suunnittelu ja tekniikka järjestää projektitehtävissä työskenteleville ja niihin haluaville koulutusta säännöllisesti.

– Projektipäällikkö I -koulutus on tarkoitettu projektipäällikön urasta kiinnostuneille. Se lähtee liikkeelle perusteista kuten projektin perustamisesta ja seuraamisesta, työryhmän johtamisesta ja viestinnästä, koulutuksesta vastaava projektijohtaja Kuisma Reinikainen FCG:ltä kertoo.

Koulutuksen toinen vaihe sukeltaa syvemmälle projektinhallintaan. 
– Siellä pilkotaan osiin, mitä tarkoittaa esimerkiksi viestinnän tai hankintojen hallinta. Paneudumme myös tarkemmin projektipäällikön ominaisuuksiin sekä esimerkkien kautta suuriin projekteihin, siihen miten esimerkiksi yli miljoonan projekti pidetään käsissä.

– II-koulutus onkin tarkoitettu henkilöille, joilla on jo enemmän kokemusta projekteista ja halua vetää keskikokoisia ja suurempiakin projekteja tulevaisuudessa, Reinikainen jatkaa.

Topi Karilainen haluaa rohkaista esimiehiä lähettämään työntekijöitä projektikoulutuksiin mahdollisimman aikaisin.
– Tietoa tarvitaan silloin, kun on vasta aloittelemassa projektityötä. Hyvät vinkit kannattaa käydä kuuntelemassa etukäteen, ennen kuin asiat tulevat työssä vastaan, Karilainen kannustaa. 

Kiinnostaako ura FCG:llä?  Katso avoimet työpaikkamme www.fcg.fi/fin/ura_fcg_lla

Kuvassa vasemmalta Topi Karilainen, Hannu Heiskari ja Maarit Korhonen.

Katariina Kääpä (katariina.kaapa a fcg.fi), 13.11.2017Takaisin