Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Blogi: Vuonna 2100 uutta vapaata kaupunkimaata?

Blogi: Vuonna 2100 uutta vapaata kaupunkimaata?

10 neliökilometriä uutta rakennettavaa rantamaata Oulussa? Tai peräti 17 neliökilometriä Raumalla? Vuonna 2100 tämä voisi olla totta.

Suomen maa-alue kasvaa jatkuvasti. Jääkauden jäljiltä maaperä nousee länsirannikolla edelleen peräti 10 millimetriä vuodessa. Se tarkoittaa, että rannikkokaupunkeihin voisi vuosikymmenten ja –satojen aikana syntyä uutta rakennettavaa maata.  

Kuinka paljon kaupunkien maa-alueet voivat lisääntyä Oulussa ja Raumalla, sitä selvitti tutkimuksessaan Czech University of Life Sciences Praguen opiskelija Denisa Kujovská, joka suoritti Erasmus-harjoittelunsa FCG:llä kesällä 2017.

Lue lisää uusimmasta Kaupunkisuunnittelu.com -blogista Year 2100: Free land anyone?

Katariina Kääpä (katariina.kaapa a fcg.fi), 14.12.2017Takaisin