Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Kruunuvuorenrannan koonta-asema on vuoden betonirakenne – FCG rakennesuunnittelijana

Kruunuvuorenrannan koonta-asema on vuoden betonirakenne – FCG rakennesuunnittelijana

Ruosteensävyyn patinoidut julkisivut ja innovatiivinen arkkitehtuuri liittävät rakennuksen ympäröivän rouheisen kallioleikkauksen ja metsämaiseman sävyihin.

Kruunuvuorenrannan jätteenkeräysjärjestelmän koonta-asema Helsingissä palkittiin vuoden 2017 betonirakenteena taitavasta arkkitehti- ja rakennesuunnittelusta sekä laadukkaasta rakennuttamisesta ja toteutuksesta. Palkinnon jakoi Betoniteollisuus ry.

Palkittu rakennus sijaitsee Helsingin Kuurunuvuorenrannan uudella asuinalueella, missä jätteenkeräys suoritetaan putkikeräysmenetelmällä. Kiinteistöjen jätteet siirtyvät maanalaisia putkia pitkin koonta-asemalle, joka sijaistee jyrkkää louhittua kallioseinää vasten.

Palkintoraadin mukaan asema on rakennuskokonaisuus, jossa massoittelu ja ilmeikkäät julkisivut liittävät arkisen ja teknisen rakennuksen osaksi asuinaluetta ja ympäröivää luonnonmaisemaa. Kohde on oivallinen esimerkki betonin käytöstä, missä kokonaisuus ja erityisesti julkisivujen veistoksellisuus ja vivahteikas värimaailma korostavat rakennusmateriaalin tarjoamia mahdollisuuksia. 

Kruunuvuoren koonta-aseman on suunnitellut Arkkitehtuuritoimisto B&M Oy. Rakennesuunnittelusta on vastannut FCG Finnish Consulting Group. Rakennuttaja on Kruunuvuorenrannan Jätteen Putkikeräys Oy. 

Lue lisää Betoniteollisuus ry:n tiedotteesta 
Vuoden Betonirakenne 2017

Koonta Asema 2 Kuva Timo Kiukkola


Koonta Asema 1 Kuva Timo Kiukkola


Koonta Asema 6 Kuva Timo Kiukkola

Kuvat Timo Kiukkola

Vuoden Betonirakenne -kilpailu on järjestetty vuodesta 1970 lähtien ja siihen osallistui tänä vuonna 16 ehdotusta. Palkinto annetaan vuosittaisen kilpailun perusteella rakennuskohteelle, joka parhaiten edustaa suomalaista betonirakentamista. Kilpailun tarkoituksena on tehdä tunnetuksi ja edistää suomalaista betoniarkkitehtuuria, -tekniikkaa ja -rakentamista. Kilpailun järjesti Betoniteollisuus ry.

Kuva palkintojen jaosta Jani Roininen.

Betonirakenne Palkinto 1jpg

Katariina Kääpä (katariina.kaapa a fcg.fi), 19.1.2018Takaisin