Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Blogi: Hämeenlinna kasvaa ja kehittyy – hallitusti

Blogi: Hämeenlinna kasvaa ja kehittyy – hallitusti

Hämeenlinnan kaupungilla on käynnistymässä ja vireillä historiallisen paljon mittavia rakennushankkeita. Keskeisiä kysymyksiä ovat: miten hankkeet kannattaisi kokonaisuus huomioon ottaen toteuttaa ja ajoittaa? Mikä voi joustaa?

Hämeenlinnan keskustan kehittäminen on lähtenyt aikamoiseen vauhtiin. Asemanranta ja Keinusaari, Engelinranta, radanvarsi, Moreeni ja muut elinkeinoalueet, Jukola, keskustan kehittäminen…

– Aluekehittäminen on nähty yhdeksi keinoksi lisätä kaupungin elinvoimaa. Kyse on ennen kaikkea kaupungin houkuttelevuudesta asumis- ja yritysympäristönä. Asukasmäärässä tavoitellaan puolen prosentin vuosikasvua ja yrityspuolella toimitaan aktiivisesti uusien työpaikkojen luomiseksi joustavoittamalla yritysten sijoittumisprosessia sekä kaavoittamalla kiinnostavia ja kilpailukykyisiä yritysalueita, kertoo kaupunkirakennejohtaja Tarja Majuri.

Lue lisää Hämeenlinnan hankkeista uusimmasta Kaupunkisuunnittelu.com-blogista


Teksti Paula Böhling. Kuva Jarmo Teinilä. 
(Artikkeli on julkaistu FCG Consulting People -lehdessä 1/2018

Katariina Kääpä (katariina.kaapa a fcg.fi), 2.3.2018Takaisin