Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

FCG tuo uutta tekniikkaa jäteveden puhdistukseen Oulussa

FCG tuo uutta tekniikkaa jäteveden puhdistukseen Oulussa

Oululaisten jätevesiä puhdistetaan pian entistä paremmin. FCG toteuttaa Taskilan jätevedenpuhdistamon laajennuksen, jossa käytetään uutta MBR-tekniikkaa ensimmäisenä Suomessa.

Kalvosuodatukseen perustuvalla MBR-tekniikalla jätevedestä voidaan puhdistaa entistä pienemmät ainesosat pois. Kalvotekniikka vaatii puhdistamoissa myös vähemmän tilaa kuin perinteinen vedenpuhdistustekniikka. Tämä tuo säästöjä rakennuskustannuksiin.

– Kun kaupunki kasvaa ja siirtoviemäreiden myötä kuormitus on kasvanut jo pidemmän aikaa, kapasiteettia ja toimintavarmuutta pyritään lisäämään. Päädyttiin tähän uuteen kalvosuodatintekniikkaan vertailussa, Oulun Veden johtaja Jouni Lähdemäki kertoo Taskilan jätevedenpuhdistamon laajennuksesta Kaleva-lehden artikkelissa (16.3.2018)

Kansainvälisesti kalvotekniikkaa on käytetty vedenpuhdistamoissa jo pidempään. Suomessa ennen Oulun Taskilaa ei vastaavia puhdistamoja ole rakennettu. FCG:n toteuttama jätevedenpuhdistamon laajennushanke valmistuu ensi syksynä.


Lue myös Oulun seudun kaupunkilehden Forum 24.f:n artikkeli aiheesta (16.3.2018) Jätevesi entistä puhtaammaksi


Katso video Taskilan puhdistamon laajennuksesta.Lue lisää palveluistamme Vesihuollon laitossuunnittelu

Kysy lisää
Kalle Kiisto
Toimialajohtaja
Laitos- ja automaatiosuunnittelu
kalle.kiisto a fcg.fi
050 366 3548

 

Katariina Kääpä (katariina.kaapa a fcg.fi), 16.3.2018Takaisin