Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Kesä lähestyy – Saimaan kanava siirtyy uuteen aikaan

Kesä lähestyy – Saimaan kanava siirtyy uuteen aikaan

Isompia laivoja, enemmän rahtia. Sulku-uudistuksen myötä Saimaalla voisi kasvattaa myös matkustaja-alusten kokoa. FCG on laatinut suunnitelman kanavan sulkujen pidentämiseksi.

Saimaan kanava, kesäinen huvivenereitti ja tärkeä rahtiväylä. Kanavan kautta kuljetetaan muun muassa metsäteollisuuden tuotteita Suomesta Keski-Eurooppaan ja raaka­puuta Venäjältä Suomeen. Jotta alusten kokoa ja rahdin määrää voisi kasvattaa, sulkuja on pidennettävä.

–  Sulkuja suunnitellaan pidennettäväksi 11 metriä. Pidennys tehtäisiin yläporttien puolelta, sillä ala-porttien siirtämisestä seuraisi tiestön ja siltojen siirtoja, Liikenneviraston Sisävesiväylät-yksikön päällikkö Tero Sikiö.

Sulkuprojektin teknistä yleissuunnittelua ja sitä edeltänyttä teknistä selvitystä on ollut mukana tekemässä suunnittelupäällikkö Markku Vähäkäkelä FCG:ltä. Suunnittelun rinnalla tehtiin kanavan maapatojen kuntoarvio ja patoturvallisuuslain edellyttämät patotarkastukset. 

Lue lisää FCG Consulting People -lehden artikkelista Saimaan kanava uuteen aikaan 
Toimittaja Jaana Ahlblad. Kuva Markku Vähä-Käkelä.

Tutus palveluihimmeSatamat ja vesiväylät

Katariina Kääpä (katariina.kaapa a fcg.fi), 17.4.2018Takaisin