Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Hakunila sai oman skeittipuiston

Hakunila sai oman skeittipuiston

Joukko scoottajia potkii laudoillaan vauhtia, kiitää sileällä asfaltilla pitkin ramppia ja pian porukka ponnistaakin jo reippaasti ilmaan. Aurinko paistaa ja musiikki soi Vantaan Hakunilan urheilupuiston uudessa skeittipuistossa, joka avattiin toukokuun lopussa. Puiston pääsuunnittelijana toimi FCG.

Lenkin muotoisena kiemurteleva skeittipuisto koostuu sekä pienemmille potkulautailijoille eli scoottajille sopivista loivemmista rakenteista että isommille skeittilautailijoille sopivista korkeammista rakenteista. Kun puistoa suunniteltiin, keskeistä oli ennen kaikkea näiden obstaakkelien eli rakenteiden ja pintojen skeitattavuus. 

– Rakenteet valetaan betonista. Tärkeää on, miten pinta saadaan hiottua oikean sileäksi, jotta se on hyvin skeitattava. Rampeissa täytyy olla tietyt kaarresäteet ja tarkka tieto, paljonko pituutta tarvitaan vauhdinottoon, maisema-arkkitehti Eeva Eitsi FCG:ltä kertoo. Hän toimi projektipäällikkönä Hakunilan skeittipuistoprojektissa. 

Skeittipuistossa tarvitaan liikuntapaikkarakentamisen osaamisen lisäksi myös ensikäden skeittikokemusta. Hakunilan puistoprojektiin sitä toivat Tähtikone Oy:n skeittaavat suunnittelijat, jotka toimivat FCG:n kumppanina. FCG:n suunnittelijat puolestaan vastasivat rakennesuunnittelun ohella myös esimerkiksi geosuunnittelusta, hulevesisuunnittelusta ja istutussuunnittelusta.

– Hulevesipainanteissa on käytetty luonnonkiveä. Skeittipaikan keskusalue on tehty tekonurmesta, koska sinne olisi hankala mennä leikkaamaan nurmea, ilman että betonirakenteet ympärillä menisivät mullalle. Kurbit eli kiveykset ovat graniittia, joka ei lohkeile ja jonka skeitattavuus on hyvä, Eitsi esittelee käytettyjä materiaaleja.

Skeittipuisto on osa FCG:n toteuttamaan Hakunilan urheilupuiston yleissuunnitelman päivitystä. Puiston ohella hankkeessa kehitettiin Sotungin lukion ympäristöä. Sieltä löytyy nyt esimerkiksi liikenneympyrä polkupyöräilijöille sekä graniittisia istuskelupaasia, jotka on tehty kivilouhoksen sivukivistä. 

Katso videolta lisää, mitä skeittipaikan suunnittelija Ilari Pirttilahti ja projektipäällikkö Eeva Eitsi kertovat Hakunilan skeittipuiston rakenteista.  


Tutustu palveluihimme Urheilu- ja liikunta-alueiden suunnittelu

Katariina Kääpä (katariina.kaapa a fcg.fi), 6.6.2018Takaisin