Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Korson keskuspuistolle kasvojenkohotus

Korson keskuspuistolle kasvojenkohotus

Sorsat lepäävät rantakaislikossa, lenkkeilijät kiertävät puistoa rauhalliseen tahtiin lampien pinta heijastaa pilvettömän sinistä taivasta. Korson keskuspuiston ensimmäinen kunnostusvaihe on ohitse ja jälki on sen mukaista. FCG on toiminut hankkeessa konsulttina.

Vantaan Korson rautatieaseman lähettyvillä sijaitseva Keskuspuisto oli ennen projektin aloittamista hyvin metsäinen alue. 

– Alueelta on kaadettu nyt noin viisisataa puuta ja sen seurauksena maisemat avartuivat ja tästä tuli todellinen maisemapuisto, kertoo Vantaan kaupungin Juha Kivimäki 

Puuston harvennuksen lisäksi puiston lammet on ruopattu, uutta kasvistoa istutettu sekä polkuja ja siltoja kunnostettu. FCG on hoitanut näiden osa-alueiden suunnittelutehtävät. 

Keskuspuisto on tunnettu pitkään nimellä Ankkapuisto. Epäilemättä syynä on ollut alueella hyvin viihtyvä sorsalauma, joille suojaisa lampinen ympäristö sopii vallan mainiosti. Puiston kunnostus ei ole häirinnyt linnuston elämää linnunpoikasten taapertaessa pitkin lampien rantoja. 

Katso videolta lisää projektista ja miltä Ankkapuisto näyttää tällä hetkellä!Tutustu palveluihimme Maisemasuunnittelu

Semi Salmikannas (semi.salmikannas a fcg.fi), 9.8.2018Takaisin