Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Blogi: Kohennetaan kävelykaupunkia Bulevardista alkaen

Blogi: Kohennetaan kävelykaupunkia Bulevardista alkaen

Helsingin kaupunki tutkii edellytyksiä kävelykeskustan laajentamiselle. FCG Arkkitehdit osallistuivat ideakilpailuun ehdotuksella, jossa Bulevardista tulisi Helsingin Ramblas.

– Ehdotamme, että Bulevardista tehdään kävelypainotteinen Helsingin Ramblas linkiksi Kauppatorin, Espan ja Hietalahdenrannan väliin, poistamalla pysäköintiä, leventämällä jalkakäytäviä ja tuomalla penkkejä ja taidetta katutilaan levähtämistä ja viipyilyä varten, FCG:n Jani Päivänen kirjoittaa tuoreessa Kaupunkisuunnittelu.com-blogissa ideasta kävelykeskustan kehittämiseksi.

Helsingin kaupunki tutkii parhaillaan edellytyksiä kävelykeskustan nykyistä merkittävämmälle laajentamiselle. Kahdeksan suunnittelutoimistoa ideoi kaupungin järjestämässä kilpailussa keinoja keskustan vetovoimaisuuden ja toimivuuden lisäämiseksi. Toimistojen ehdotukset esiteltiin helsinkiläisille viime viikolla. 

FCG:n ideasuunnitelmassa Bulevardi luo reitin Kauppatorin rannasta Hietalahteen. Suunnitelman ovat laatineet Arja Sippola, Jani Päivänen, Risto Ala-aho ja Milla Rusanen.

Historiallinen akseli ja uudet kaupunginosat

– Merielementti Helsingissä keskittyy nyt Kauppatorin ympäristöön turisteille. Me lähdimme pohtimaan, mikä olisi keskeinen akseli nimenomaan Hietalahden torille. Bulevardi on historiallisesti keskeinen. Se yhdistää keskustaan myös uudet hienot läntiset kaupunginosat ja niiden merelliset elementit, Arja Sippola kuvailee. 

– Bulevardilla on jo nyt paljon elementtejä, joita hyvältä kävelykadulta vaaditaan. On kahviloita, ravintoloita ja matkailua tukevia palveluita. Se on puistokatu, jolle puut tuovat varjoa. Tänäkin kesänä on paljon ollut kuumia hellejaksoja, jolloin puut luovat miellyttävää mikroilmastoa, Risto Ala-aho jatkaa.

Katso FCG:n Merellinen Helsinki -suunnitelma
Kaikki ideakilpailun ehdotukset kerrokantasi.hel.fi/keskusta-ideat
Kerrokantasi.fi-palvelussa voit kertoa myös oman kantasi suunnitelmista.

Jani Päivänen kannustaa tutustumaan alueeseen kävellen ja pohtimaan matkan varrella, miltä reitti läntiseltä rannalta kohti keskustaa voisi näyttää

– Suosittelen kiireetöntä lauantaikävelyä Ruoholahdesta ydinkeskustaan! Kulje kanavan vartta Jätkäsaaren hulppean Clarion-hotellin kautta Hietalahdenrantaan, jonka laitureissa nuokkuvat alukset laajentavat kävelijän maailmaa kadulta merelle. Sinne on syntymässä kuin stadin oma Nyhavn (se Kööpenhaminan kapakkasatama) erilaisine hieman repsottavine rantaravintoloineen, Päivänen kirjoittaa blogissa.

Lue koko kävelyreitti Kohennetaan kävelykaupunkia Bulevardista alkaen -blogista

Tutustu Helsingin kävelykeskustan kehittämiseen www.uuttahelsinkia.fi

Bulevardi Taide Ja Ravintolakatuna Fcgarkkite


Bulevardia voi kehittää monipuolisena taide- ja ravintolakatuna.

Arkk Laiturilla

 Arja Sippola, Jani Päivänen ja Risto Ala-aho esittelevät FCG Arkkitehtien ideaa Laiturilla Helsingissä viime viikolla. 

Katariina Kääpä (katariina.kaapa a fcg.fi), 17.9.2018Takaisin