Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

eOdotus-mittari kertoo hoidon saatavuudesta

eOdotus-mittari kertoo hoidon saatavuudesta

Hoidon laatu ja sen jälkeen saatavuus ovat asiakkaan ja organisaation kilpailukyvyn kannalta keskeisimmät asiat.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri ja mm. Sosteri (Itä-Savon sairaanhoitopiiri) ovat julkaisseet ensimmäisinä sairaanhoitopiireinä verkkosivuillaan reaaliaikaista tietoa hoidon saatavuudesta eOdotus-mittarilla. Mittarin on kehittänyt FCG Flowmedik.

- Olemme tehneet määrätietoisesti töitä jonojen lyhentämiseksi. Hoidon saatavuus on Kanta-Hämeessä tällä hetkellä valtakunnallisesti katsottuna kärkikastia. Hoidon laatu ja sen jälkeen saatavuus ovat asiakkaan ja näin ollen myös organisaation kilpailukyvyn kannalta ne keskeisimmät asiat. Tämä käy ilmi teettämästämme kyselytutkimuksista, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin viestintäpäällikkö Iisakki Kiemunki kertoo. 

- Tämä ei ole rakettitiedettä. Kyse on rohkeudesta tehdä asiat uudella tavalla. eOdotus-kehityskumppanimme ovat hienoja esimerkkejä läpinäkyvyyden edistämisestä sotesektorilla. Lämmin kiitos heille, että olemme saaneet olla mukana luomassa uutta, FCG Flowmedikin kehitys -ja viestintäjohtaja Michael Rossing sanoo.  

Sosteri on liittänyt eOdotus-mittaristoonsa myös hoitoketjunäkymän, josta käy ilmi hoitoketjun pituus. 

- Hoitoketjunäkymä visualisoi viestin. Mediassa puhutaan usein hoitoketjuista, mutta termin sisältöä ei ehkä kuitenkaan olla avattu tarpeeksi asiakkaille, Itä-Savon sairaanhoitopiirin johtaja Panu Peitsaro korostaa.  

Useampi sairaanhoitopiiri on lähtenyt mukaan eOdotus-kampanjaan. Kun tiedot julkaistaan, asiakkaan on helpompi valita hoitopaikka. 


Katso Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin eOdotus-mittarin esittelyvideo.


Lisätietoja eOdotus-mittarista ja visuaalisesta hoitoketjunäkymästä
Kehitys- ja viestintäjohtaja Michael Rossing
FCG Flowmedik
+358 (0) 400 717 797
michael.rossing a flowmedik.com

Kirsi Klaile (kirsi.klaile a fcg.fi), 17.9.2018Takaisin