Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Kompassi-menetelmä: Tampereen kaupungin työllisyyspalvelut

Kompassi-menetelmä: Tampereen kaupungin työllisyyspalvelut

Kompassin käyttö kasvatti merkittävästi palveluihin osallistumista.

Kompassin lähtökohtana on, että vain asiakas itse voi tuntea oman elämänsä kipukohdat, mutta hän tarvitsee apua niiden hahmottamiseen. Asiakas ja ohjaaja tekevät Kompassin yhdessä tietokoneella tai tabletilla. Ohjaaja tukee ja tarkentaa, mutta asiakas tekee arviot itsenäisesti eri elämänalueilta.

Tampereen kaupungin työllisyyspalveluisssa Kompassi otettiin koekäyttöön viime vuonna. Tuloksista  olivat Kuntamarkkinoilla kertomassa palvelupäällikkö Sari Oksanen, omavalmentaja Tiina Huhtala ja suunnittelija Hanna Rask.

- Kun kokeilu alkoi viime vuoden heinäkuussa, helmikuussa alkoi rokkaamaan: osallistuminen palveluihin kasvoi 37 %, Sari Oksanen kuvailee kokeilua. 

Tutustu Kompassiin sotetieto.fi-sivuilla 

Kirsi Klaile (kirsi.klaile a fcg.fi), 13.9.2018Takaisin